iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Σάββατο - 04 Μαΐου 2024

Ινδικής καταγωγής
η αντιπρόεδρος
του Τζο Μπάιντεν


Τη γερουσιαστή Καμάλα Χάρις επέλεξε ο Τζο Μπάιντεν για να διεκδικήσουν από κοινού το Οβάλ Γραφείο στις εκλογές της 3ης Νοεμβρίου στις ΗΠΑ. 

Η Καμάλα Χάρις, είναι η πρώτη μαύρη γυναίκα που διεκδικεί το συγκεκριμένο πόστο. Στο παρελθόν είχε διεκδικήσει το χρίσμα των Δημοκρατικών ενώ παρά τις αρχικές επικρίσεις της προς τον Τζο Μπάιντεν, έγινε υποστηρίκτριά του μετά τον θάνατο του Τζορτζ Φλόιντ. Η ίδια μάλιστα δίνει μάχες για τη διαφυλετική δικαιοσύνη. 

Η Χάρις είναι 55 ετών και η πρώτη μαύρη γυναίκα και το πρώτο πρόσωπο με Ινδική καταγωγή που προτείνεται για μεγάλο πόστο από μεγάλο αμερικανικό κόμμα. Είναι μάλιστα η τέταρτη γυναίκα που διεκδικεί προεδρικό αξίωμα. Θεωρείται δε ότι φέρνει σθένος στην προεκλογική εκστρατεία του Τζο Μπάιντεν, και μια προσωπική ταυτότητα και οικογενειακή ιστορία που πολλοί θεωρούν ότι εμπνέει.

Η ανακοίνωσή της έγινε από τον ίδιο τον υποψήφιο πρόεδρο των ΗΠΑ. Σε γραπτό μήνυμά του και σε e-mail προς τους ψηφοφόρους του έγραψε: «Εδώ Τζο Μπάιντεν. Μεγάλα νέα: Διάλεξα την Καμάλα Χάρις ως συνυποψήφιά μου. Μαζί, μαζί σας, θα νικήσουμε τον Τραμπ», έγραψε. 

Η ιστορία της θεωρείται ότι συμβαδίζει με την ιστορία της Καλιφόρνια. Κόρη μεταναστών, η Χάρις μεγάλωσε στο Όκλαντ και στο Μπέρκλεϊ, παρακολούθησε το πανεπιστήμιο του Χάουαρντ και έκανε καριέρα στην ποινική δικαιοσύνη, πριν γίνει η δεύτερη μαύρη γυναίκα που εκλέχθηκε στη Γερουσία. 

 

Λίγο αργότερα το ανακοίνωσε και στο twitter, κάνοντας λόγο για άφοβη μαχήτρια. Αύριο θα κάνουν μάλιστα τις πρώτες τους κοινές δηλώσεις στο Ντέλαγουερ.