iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Πέμπτη - 02 Μαΐου 2024

Ξανά περιορισμοί στη
Μαδρίτη λόγω του ιού
Ίσως βγει και στρατός


800.000 κάτοικοι της Μαδρίτης και των περιχώρων της τέθηκαν εκ νέου από σήμερα το πρωί, και για περίοδο δύο εβδομάδων, υπό αυστηρούς περιορισμούς στις μετακινήσεις τους στην προσπάθεια να ανακοπεί η έκρηξη των μολύνσεων του κορωνοιού στην ισπανική πρωτεύουσα και τη γύρω περιοχή.

 Οι 800.000 άνθρωποι που επηρεάζονται από την απόφαση αυτή (σε έναν συνολικό πληθυσμό 6,6 εκατομμυρίων κατοίκων στη Μαδρίτη και στη γύρω περιοχή) δεν μπορούν πλέον να εγκαταλείψουν τη συνοικία τους παρά μόνο για πολύ συγκεκριμένους λόγους: για να πάνε στη δουλειά τους ή στο σχολείο/στη σχολή τους, στον γιατρό, για να απαντήσουν σε μια νομική κλήτευση ή ακόμη για να ασχοληθούν με εξαρτώμενα άτομα.

Σε μια ένδειξη της σοβαρότητας της κατάστασης, ο Πέδρο Σάντσεθ και η πρόεδρος της περιφερειακής κυβΈρνησης Ντίαθ Αγιούσο συναντήθηκαν το μεσημέρι στην έδρα της περιφερειακής κυβέρνησης προκειμένου να συντονίσουν τις ενέργειές τους κατά της πανδημίας.

Η Ντίαθ Αγούσο ζήτησε βοήθεια από τον στρατό προκειμένου να καταπολεμήσει την άνοδο του κορονοϊού μέσα και γύρω από την ισπανική πρωτεύουσα. «Χρειαζόμαστε βοήθεια από τον στρατό για απολύμανση... και για να ενισχύσουμε την τοπική αστυνομία και τις υπηρεσίες επιβολής του νόμου», δήλωσε στους δημοσιογράφους μετά τη συνάντησή της με τον πρωθυπουργό.

Ζήτησε επίσης να δημιουργηθούν και πάλι προσωρινά νοσοκομεία στην πρωτεύουσα, περίπου τρεις μήνες μετά τη διάλυσή τους όταν η Ισπανία βγήκε από το αυστηρό lockdown που είχε ως αποτέλεσμα τη μείωση του αριθμού των μολύνσεων.