iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Δευτέρα - 06 Μαΐου 2024

Εκεί που...''πέθαινε''
ο Τραμπ τώρα βγήκε
βόλτα με το αυτοκίνητο!


Λίγες ώρες μετά το τελευταίο του ηχογραφημένο του μήνυμα, ο Ντόναλντ Τραμπ υλοποίησε την έκπληξη την οποία είπε πως επιφυλάσσει για τους «πατριώτες», όπως τους αποκάλεσε, Αμερικανούς.

Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ νοιώθοντας καλύτερα, βγήκε από το αυτοκίνητο και έκανε μία μικρή βόλτα στους δρόμους γύρο από το Ιατρικό κέντρο Walter Reed, όπου αρκετοί πολίτες παραμένουν στο σημείο προκειμένου να του συμπαρασταθούν, για την περιπέτεια υγείας που περνάει.
Ο Τραμπ με ένα νέο μήνυμα λίγο μετά τα μεσάνυχτα (ώρα Ελλάδας), ανάρτησε βίντεο με μία σύντομη ομιλία του, στην οποία ανέφερε πως η περιπέτεια με τον κορωνοϊό είναι ένα «σχολείο» γι’ αυτόν και είχε προαναγγείλει πως θα πάει να κάνει μια επίσκεψη «έκπληξη».
Ο Τραμπ επιβιβάστηκε σε ένα SUV και έκανε μία βόλτα για να χαιρετήσει και να ευχαριστήσει τους υποστηρικτές του (τους «πατριώτες» όπως τους αποκάλεσε στο τελευταίο βίντεο που ανάρτησε) οι οποίοι συνεχίζουν να συγκεντρώνονται κατά εκατοντάδες έξω από το νοσοκομείο.
Ο Ρεπουμπλικανός νοιώθει καλύτερα και σύμφωνα με το τελευταίο ιατρικό ανακοινωθέν, δεν αποκλείεται να πάρει εξιτήριο και εντός της ημέρας από το νοσοκομείο.
Η κίνηση προκάλεσε σφοδρές επικρίσεις, από γιατρούς κι όχι μόνο, ιδίως επειδή έθεσε σε κίνδυνο τους πράκτορες της Μυστικής Υπηρεσίας που συνόδευσαν τον ένοικο του Λευκού Οίκου στη βόλτα.

«Όλοι όσοι ήταν μέσα στο όχημα που έκανε αυτή την εντελώς ανώφελη προεδρική βόλτα πρέπει να τεθούν σε καραντίνα για 14 ημέρες»,τόνισε ο Τζέιμς Φίλιπς, της σχολής ιατρικής του πανεπιστημίου Τζορτζ Ουάσινγκτον. «Μπορεί να αρρωστήσουν. Μπορεί να πεθάνουν. Για χάρη του πολιτικού θεάτρου. Επειδή διατάχθηκαν από τον Τραμπ να βάλουν τη ζωή τους σε κίνδυνο για αυτό το θέατρο. Παράνοια».
Ο Ζικ Εμάνουελ, πρόεδρος του τμήματος ιατρικής δεοντολογίας και πολιτικής της υγείας στο πανεπιστήμιο της Πενσιλβάνιας, επισήμανε από την πλευρά του μέσω Twitter ότι «το να αναγκάζονται να επιβιβαστούν πράκτορες της μυστικής υπηρεσίας σε αυτοκίνητο μαζί με έναν ασθενή που έχει την COVID-19, με τα παράθυρα κλειστά, τους εκθέτει χωρίς λόγο σε κίνδυνο μόλυνσης. Γιατί; Για ένα επικοινωνιακό πυροτέχνημα».

Μετά τη βόλτα με το θωρακισμένο προεδρικό όχημα, που είναι εξάλλου ερμητικά σφραγισμένο για την αποτροπή του κινδύνου επίθεσης με χημικό ή βιολογικό όπλο, ο Λευκός Οίκος ενημέρωσε πως ο πρόεδρος επέστρεψε στην ειδική πτέρυγα του Ουόλτερ Ριντ όπου του προσφέρονται φροντίδες.