iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Κυριακή - 19 Μαΐου 2024

Το όνομα του
δολοφονημένου καθηγητή
στο σχολείο που δίδασκε


Η τοπική Δημοτική Αρχή στην οποία υπάγεται το γυμνάσιο όπου δίδασκε ο καθηγητής ιστορίας που βρήκε φριχτό θάνατο από το χέρι του 18χρονου Τσετσένιου στη Γαλλία, αναμένεται να προτείνει να δοθεί το όνομά του στο σχολικό συγκρότημα.

Σύμφωνα με το τοπικό μέσο Yvelines-infos.fr, προκειμένου να τιμήσουν τη μνήμη του ιστορικού που αποκεφαλίστηκε το βράδυ της Παρασκευής, προκαλώντας σοκ στη Γαλλία, οι τοπικοί άρχοντες αναμένεται να προτείνουν τη μετονομασία του σχολείου σε Σαμουέλ Πατί.

«Είναι καθήκον μας να συνεχίσουμε να υπερασπιζόμαστε με οποιοδήποτε κόστος την ελευθερία της έκφρασης και να μην υποχωρήσουμε μπροστά στη βαρβαρότητα» σημειώνουν από την περιφέρεια Ιβελίν, βόρεια του Παρισιού, στην οποία υπάγεται το σχολικό συγκρότημα.
Χιλιάδες κόσμου συγκεντρώθηκε σήμερα στο Παρίσι, αλλά και σε άλλες πόλεις στη Γαλλία, προκειμένου να διαμαρτυρηθεί ενάντια στην τρομοκρατική ενέργεια και να αποτίσει φόρο τιμής στον καθηγητή που βρήκε τραγικό θάνατο, επειδή έδειξε τα σκίτσα του Μωάμεθ στην τάξη του.