iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Δευτέρα - 06 Μαΐου 2024

Ιταλία Οι γιατροί βάζουν
οξυγόνο σε ασθενείς στο
πάρκινγκ των νοσοκομείων!


Στη δίνη τoυ δεύτερου φονικού πανδημικού κύματος στροβιλίζεται η Ιταλία με το σύστημα υγείας της γειτονικής χώρας να καταρρέει, τα νοσοκομεία να φρακάρουν και τους ασθενείς να λαμβάνουν αναπνευστήρες ακόμα και σε πάρκινγκ, ενώ άλλοι να αφήνουν την τελευταία τους πνοή σε τουαλέτες νοσοκομείων.

H είδηση ότι ένας ασθενής που είχε μολυνθεί με τον νέο κορωνοϊό και είχε μεταφερθεί στα έκτακτα περιστατικά του νοσοκομείου Κανταρέλι της Νάπολης, πέθανε μέσα σε τουαλέτα του κτιρίου, κάνει τις τελευταίες ώρες το γύρο του κόσμου.

Η σορός του εντοπίστηκε από άλλους ασθενείς που βρίσκονταν στο νοσοκομείο σε προσωρινά ράντζα, με την ελπίδα να αδειάσουν κάποια κρεβάτια στους θαλάμους

Υπό τις παρούσες συνθήκες, όπως τονίζουν οι Ιταλοί γιατροί, δεν μπορούν να εγγυηθούν την πρέπουσα φροντίδα σε όλους τους πολίτες, οι οποίοι δεν πάσχουν από κορωνοϊό, αλλά από χρόνιες και μη ασθένειες.

Η γείτονα ξεπέρασε το φράγμα του ενός εκατομμυρίου κρουσμάτων με το ιατροφαρμακευτικό προσωπικό να απευθύνει δραματική έκκληση σχετικά με τη δυνατότητα των νοσοκομείων της χώρας να δεχθούν νέους ασθενείς με κορωνοϊό.

Η χώρα διαθέτει το υψηλότερο ποσοστό θνητότητας από τη νόσο Covid- 19 στην γηραιά ήπειρο - πάνω από 4,1%- την ώρα που στις ΗΠΑ δεν ξεπερνά το 2,3%.

Πολλοί είναι Ιταλοί που έχουν πανικοβληθεί κι επιτείνουν το χάος, σπεύδοντας σε μονάδες υγείας ακόμη και με ήπια συμπτώματα, με αποτέλεσμα οι κλίνες να μην επαρκούν και το νοσηλευτικό προσωπικό να βάζει σε ασθενείς αναπνευστήρες ακόμη και στα πάρκινγκ των νοσοκομείων.
Ειδικότερα, στη Νάπολη, συγκλονίζουν οι εικόνες που έρχονται από τα ιταλικά ΜΜΕ με ασθενείς να περιμένουν να λάβουν αγωγή Covid στα αυτοκίνητά τους, που είναι παρκαρισμένα έξω από τα νοσοκομεία.

Η κατάσταση θεωρείται ιδιαίτερα ανησυχητική, ιδιαίτερα στον ιταλικό Νότο, όπου τα νοσοκομεία είναι λιγότερο εξοπλισμένα έναντι αυτών στον πλούσιο βορρά.

Ο δήμαρχος του Παλέρμο δήλωσε ότι η πόλη του και η υπόλοιπη Σικελία κινδυνεύουν να οδηγηθούν σε μια «προαναγγελθείσα σφαγή».