iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Παρασκευή - 10 Μαΐου 2024

Για πρώτη φορά
μείωση των κρουσμάτων
στην Ευρώπη


Ο αριθμός των νέων κρουσμάτων Covid-19 στην Ευρώπη μειώθηκε την περασμένη εβδομάδα για πρώτη φορά εδώ και περισσότερο από τρεις μήνες, όμως οι θάνατοι στην περιφέρεια αυτή συνέχισαν να αυξάνονται, σύμφωνα με τα δεδομένα του ΠΟΥ που δόθηκαν στη δημοσιότητα.

Συνολικά, σχεδόν τέσσερα εκατομμύρια κρούσματα καταγράφηκαν στον κόσμο στη διάρκεια της περασμένης εβδομάδας και στοίχισαν τη ζωή σε σχεδόν 60.000 ανθρώπους, ανακοίνωσε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας.

Με 1,84 εκατομμύριο νέα κρούσματα, η πίεση παρέμεινε αυξημένη στην Ευρώπη, όμως ο ΠΟΥ υπογραμμίζει πως «την περασμένη εβδομάδα, για πρώτη φορά εδώ και περισσότερο από τρεις μήνες, η περιοχή κατέγραψε πτώση 10% του αριθμού των εβδομαδιαίων κρουσμάτων».

Στην αμερικανική ήπειρο, τη δεύτερη περιοχή που πλήττεται περισσότερο, ο αριθμός των κρουσμάτων αυξήθηκε κατά 40%, με πάνω από 1,45 εκατομμύριο νέα κρούσματα. Περισσότεροι από 19.100 άνθρωποι κατέληξαν στη διάρκεια της περασμένης εβδομάδας.

Περισσότεροι από 1,3 εκατομμύριο άνθρωποι κατέληξαν και περισσότεροι από 55 εκατομμύρια μολύνθηκαν από τα τέλη της περυσινής χρονιάς που ο ιός εμφανίσθηκε στην Κίνα, σύμφωνα με καταμέτρηση του Γαλλικού Πρακτορείου από επίσημες πηγές.