iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Παρασκευή - 10 Μαΐου 2024

Εντολή διαδικασίας
μεταβίβασης εξουσίας
έδωσε ο Τραμπ


Ο Ντόναλντ Τραμπ, παρότι συνεχίζει να μην παραδέχεται επισήμως την ήττα του από τον Δημοκρατικό Τζο Μπάιντεν, έδωσε το «πράσινο φως» για να αρχίσει η διαδικασία μεταβίβασης της εξουσίας.

Ο Αμερικανός πρόεδρος με ένα διπλό tweet ανακοίνωσε πως, αν και αμφισβητεί το αποτέλεσμα, θα γίνει «αυτό που χρειάζεται να γίνει» για το «καλό της χώρας».

Η επικεφαλής της Γενικής Διεύθυνσης Υπηρεσιών, Εμιλι Μέρφι, ενημέρωσε ήδη την πλευρά Μπάιντεν πως και επίσημα ξεκινά η διαδικασία μεταβίβασης της εξουσίας, με τον ίδιο τον Τραμπ ωστόσο να μην έχει έρθει ακόμη σε επαφή με τον Μπάιντεν.
«Θέλω να ευχαριστήσω την Εμιλι Μέρφι για την αφοσίωσή της στη χώρα μας. Εχει παρενοχληθεί, απειληθεί και κακοποιηθεί -και δεν θέλω να συμβεί αυτό σε αυτήν, την οικογένειά της ή τους υπαλλήλους της GSA. Η υπόθεσή μας συνεχίζεται δυνατά, θα συνεχίσουμε τη μάχη και πιστεύω ότι θα επικρατήσουμε! Ωστόσο, προς όφελος της χώρας μας, προτείνω στην Έμιλι και την ομάδα της να κάνουν ό,τι πρέπει να γίνει σε σχέση με τα αρχικά πρωτόκολλα και έχω πει στην ομάδα μου να κάνει το ίδιο», έγραψε ο Τραμπ στο Τwitter.
Το CNN αναφέρει πως ήδη η GSA έχει ήδη ενημερώσει την πλευρά του Μπάιντεν, στο πρώτο βήμα ουσιαστικά από την κυβέρνηση Τραμπ για να αναγνωριστεί η νίκη του Δημοκρατικού υποψηφίου, η οποία επιβεβαιώνεται στις κάλπες από τις εκλογές της 3ης Νοεμβρίου, αλλά ο απερχόμενος πρόεδρος αμφισβητεί.
Η GSA, άγνωστος σε αρκετούς δημόσιος φορέας που από το 1949 φροντίζει για την ομαλή μεταβίβαση της εξουσίας από τη μια κυβέρνηση στην άλλη μετά τις εκλογές στις ΗΠΑ, ενημέρωσε επίσημα την ομάδα του Μπάιντεν πως μπορεί να ξεκινήσει επίσημα η διαδικασία.