iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Σάββατο - 04 Μαΐου 2024

Η Κίνα διαφημίζει
την Ουχάν του κορωνοιού
για... διακοπές!


«Ας συναντηθούμε στην Ουχάν». Η πόλη που έμελλε να γίνει η αφετερία της πανδημίας και διέλυσε εκατομμύρια ζωές μπαίνει και πάλι στο επίκεντρο αυτή τη φορά όμως για διαφορετικό λόγο. 

Ο κινεζικός Οργανισμός Τουρισμού διαφημίζει την πόλη προβάλλοντας τα καλύτερα αξιοθέατά της με σκοπό να προσελκύσει τουρίστες και υπόσχεται μοναδικές στιγμές σε όσους αποφασίσουν να την επισκεφθούν.  Να σημειωθεί πως η Ουχάν μπήκε σε lockdown για 76 ημέρες με τους κατοίκους να είναι κλεισμένοι στα σπίτια τους από τις 23 Ιανουαρίου έως τις 8 Απριλίου. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία στην πόλη των 10 εκατομμυρίων καταγράφηκαν πάνω από 50.000 κρούσματα κορωνοϊού και πάνω από 3.800 νεκροί. 
Ένα ντοκιμαντέρ μικρής διάρκειας, με τίτλο «Wuhan: The long night» (Ουχάν: Η μακριά νύχτα), κυκλοφόρησε ευρέως στο κινέζικο social δίκτυο Weibo, καταγράφοντας την «απομόνωση» της Ουχάν και των γύρω περιοχών από τις 23 Ιανουαρίου και μετά, προκειμένου να περιοριστεί, όσο ήταν δυνατόν, η εξάπλωση της επιδημίας του κορωνοϊού.

Χτισμένη στις όχθες του ποταμού Γιανγκτσέ και ευάλωτη σε καταστροφικές πλημμύρες, η Ουχάν εκτείνεται σε μια περιοχή άνω των 8.500 τετραγωνικών χιλιομέτρων -πέντε φορές το μέγεθος της ευρύτερης περιοχής του Λονδίνου.