iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Σάββατο - 18 Μαΐου 2024

Διαδήλωση στην
Ουάσιγκτον για τη
''νίκη'' του Τραμπ


Ενάμιση μήνα μετά τη νίκη του Τζο Μπάιντεν, μια ''θάλασσα'' από κόκκινα καπέλα με το σύνθημα «Make America Great Again» πλημμύρισε Ουάσιγκτον για να αξιώσει «τέσσερα χρόνια ακόμα» προεδρίας του Ντόναλντ Τραμπ και να καταγγείλει για πολλοστή φορά, αδιαφορώντας για το ότι δεν τεκμαίρεται από αποδείξεις, τη «μαζική νοθεία» στις εκλογές της 3ης Νοεμβρίου.

 

Σε εορταστική ατμόσφαιρα, αρκετές χιλιάδες εξ αυτών συγκεντρώθηκαν στη Freedom Plaza, μερικά τετράγωνα από τον Λευκό Οίκο, με το πλήθος πάντως μειωμένο σε σύγκριση με τους 10.000 διαδηλωτές που πήγαν να του εκφράσουν την υποστήριξή τους πριν από έναν μήνα.
Όλες οι αμερικανικές πολιτείες έχουν πλέον κυρώσει επίσημα τα αποτελέσματά τους, που δίνουν τη νίκη στον Μπάιντεν, και το εκλεκτορικό σώμα αναμένεται τη Δευτέρα απλά να επιβεβαιώσει το αποτέλεσμα.

Ορισμένοι δεν δίστασαν να μιλήσουν για «ξένη επέμβαση», άλλοι προτίμησαν να σταθούν στο λογισμικό που υποτίθεται ότι έσβησε χιλιάδες ψήφους υπέρ του Τραμπ.

Ανάμεσα στις ομάδες των διαδηλωτών ήταν η ακροδεξιά παραστρατιωτική οργάνωση Proud Boys, αναγνωρίσιμη από τα κίτρινα και μαύρα ρούχα και τα αλεξίσφαιρα γιλέκα που φορούν τα μέλη της· επευφημήθηκε επανειλημμένα.

«Έξω οι ναζί»: μερικούς δρόμους μακρύτερα υποστηρικτές του κινήματος Black Lives Matter διαδήλωναν εναντίον των οπαδών του Τραμπ.