iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Τρίτη - 21 Μαΐου 2024

Η ξεχωριστή Βίβλος
που ορκίστηκε ο
Τζο Μπάιντεν (εικόνα)


Λίγα λεπτά πριν της 12 το μεσημέρι, τοπική ώρα, ο Τζο Μπάιντεν ορκίστηκε 46ος πρόεδρος των ΗΠΑ σε μια περιορισμένη τελετή, εξαιτίας των περιορισμών της πανδημίας.
Ο Τζο Μπάιντεν σηκώθηκε μαζί με την σύζυγό του Τζιλ και πλησίασαν στο κέντρο της σκηνής, όπου ο επικεφαλής της Δικαστής των ΗΠΑ, Τζον Ρόμπερτς τον όρκισε πρόεδρο της χώρας.

Στις εικόνες φαίνεται η Τζιλ Μπάιντεν να κρατά για εκείνον μια πολυκαιρισμένη βίβλο, στην οποία ο πρόεδρος έχει τοποθετήσει το χέρι του όσο ορκίζεται.

Η ξεχωριστή Βίβλος που κρατούσε η Τζιλ Μπάιντεν για τον σύζυγό της, είναι ένα ιδιαίτερα ξεχωριστό κειμήλιο για την οικογένεια του Αμερικανού. Πρόκειται για ένα αντίγραφου του ιερού βιβλίου του χριστιανισμού, το οποίο ανήκει στην οικογένεια του Τζο Μπάιντεν από το 1893. Την ίδια Βίβλο χρησιμοποίησε ο Τζο Μπάιντεν και κατά τις ορκωμοσίες του ως αντιπροέδρου των ΗΠΑ.
Στο εσωτερικό του βιβλίου είναι χαραγμένες οι ημερομηνίες όλων των τελετών που σηματοδότησαν μια νέα αρχή για την πολιτική του καριέρα, από τότε που ορκίστηκε γενικός εισαγγελέας της γενέτειράς του, του Ντέλαγουερ.
Η ορκωμοσία με το χέρι στη Βίβλο δεν είναι απαραίτητη από το Σύνταγμα, αλλά όλοι οι πρόεδρο των ΗΠΑ χρησιμοποίησαν συμβολικά ένα τέτοιο ιερό βιβλίο για την τελετή ανάληψης των καθηκόντων τους στην Ουάσιγκτον.