iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Παρασκευή - 17 Μαΐου 2024

Οικολόγοι έσωσαν
καμηλοπάρδαλη
στην Κένυα


Στη διάσωση μίας ακόμη καμηλοπάρδαλης του Ρότσιλντ, της τρίτης κατά σειρά, από νησάκι στη λίμνη Μπαρίνγκο της Κένυας, προχώρησαν περιβαλλοντικές οργανώσεις.

Όπως μεταδίδει το Euronews, o Ελμπαρνότι - όπως είναι το όνομα της καμηλοπάρδαλης- μπήκε οικειοθελώς μέσα σε αυτοσχέδια επιπλέουσα κατασκευή που τον μετέφερε με ασφάλεια σε προστατευόμενη περιοχή. «Μετακινήσαμε πρόσφατα άλλη μια καμηλοπάρδαλη, εκτός των δύο πρώτων, που μετακινήθηκαν στις αρχές Δεκεμβρίου. Κι αυτό επειδή με τον καιρό την εκπαιδεύσαμε να τρώει μέσα στη σχεδία, συνήθισε να τρώει εκεί κι έτσι ήταν εύκολο να την μεταφέρουμε χωρίς να τη ναρκώσουμε», δήλωσε ο Αλόις Ναϊτέρα της οργάνωσης Northern Rangelands Trust. Τα ζώα μεταφέρονται σταδιακά σε ασφαλές μέρος διότι κινδυνεύουν από τη διαρκώς αυξανόμενη στάθμη των υδάτων.

Στο νησάκι παραμένουν έξι ακόμα καμηλοπαρδάλεις του Ρότσιλντ, που είναι είδος υπό εξαφάνιση. Η μία γεννήθηκε μόλις τον περασμένο Δεκέμβριο. Η αποστολή διάσωσης ήταν μια συνεργατική προσπάθεια στην οποία συμμετείχε η υπηρεσία άγριας ζωής της Κένυας, τα μέλη της τοπικής κοινότητας και οι διασώστες με τους Save Giraffes Now και το Northern Rangelands Trust. Οι σωζόμενες καμηλοπαρδάλεις μετακινούνται σε ένα νέο καταφύγιο στο Ruko Conservancy, όπου θα προστατεύονται από λαθροκυνηγούς και αρπακτικά.