iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Παρασκευή - 03 Μαΐου 2024

Πέφτουν παγκοσμίως
οι μολύνσεις από
τον κορωνοιό


Ο αριθμός των νέων μολύνσεων από κορωνοϊό αποκλιμακώθηκε σε όλο τον κόσμο για τρίτη συνεχόμενη εβδομάδα, φθάνοντας στο πιο χαμηλό επίπεδό του από τα τέλη Οκτωβρίου.

Ακολουθούν οι σημαντικότερες εβδομαδιαίες εξελίξεις όπως προκύπτουν από μια βάση δεδομένων του Γαλλικού Πρακτορείου.

Αν και σημαντικός δείκτης, ο αριθμός των θετικών διαγνώσεων δεν αντανακλά παρά ένα κλάσμα του αληθινού αριθμού των μολύνσεων και οι συγκρίσεις μεταξύ χωρών πρέπει να γίνονται με περίσκεψη, καθώς η πολιτική διενέργειας τεστ διαφέρει από χώρα σε χώρα.

Με 493.000 μολύνσεις να καταγράφονται κάθε μέρα αυτήν την εβδομάδα, ο δείκτης περνάει κάτω από το όριο των 500.000 για πρώτη φορά από τα τέλη Οκτωβρίου, σύμφωνα με απολογισμό του AFP μέχρι και την Πέμπτη. Ο αριθμός των νέων μολύνσεων εξακολουθεί να πέφτει (-13% αυτήν την εβδομάδα) μετά το ρεκόρ των 725.000 που είχε φθάσει στα μέσα Ιανουαρίου.

Σχεδόν όλες οι ζώνες κατέγραψαν επιβράδυνση της εξάπλωσης του κορωνοϊού αυτήν την εβδομάδα: -27% στην Αφρική, -17% στις Ηνωμένες Πολιτείες και στον Καναδά, -12% στην Ευρώπη και στη Λατινική Αμερική και την Καραϊβική και -2% στην Ασία.

Αντίθετα, ο αριθμός των μολύνσεων αυξήθηκε ελαφρά στη Μέση Ανατολή (+4%).

Ο ιός δεν κυκλοφορεί σχεδόν καθόλου στην Ωκεανία (14 θετικές διαγνώσεις την ημέρα.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι μακράν η χώρα που έχει καταγράψει τον μεγαλύτερο αριθμό νέων μολύνσεων αυτήν την εβδομάδα, με 133.500 νέες περιπτώσεις να καταγράφονται καθημερινά (-17%), μπροστά από τη Βραζιλία (48.200, -7%) και την Ισπανία (29.800, -16%).