iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Σάββατο - 18 Μαΐου 2024

Το πιο παγωμένο
χωριό του πλανήτη
- 71 βαθμοί (βίντεο, εικόνες)


Κάθε φαντασία ξεπέρασε το κρύο σε ένα χωριό της Ρωσίας αφού το θερμόμετρο έδειξε τις προηγούμενες μέρες τους -71.2 βαθμούς Κελσίου!

Ο λόγος για το χωριό Οϊμιάκον, που βρίσκεται ανατολικά της Ρωσίας, ονομάζεται και «Πόλος του κρύου» και κατέχει την χαμηλότερη θερμοκρασία που έχει καταγραφεί πότε σε κατοικημένη περιοχή στον πλανήτη.

Στο Οϊμιάκον κατοικούν μόνιμα περίπου 500 άτομα και από το 1920 έχει υπάρξει τόπος έλξης για τους βουκόλους, που έκαναν μία στάση εκεί για να πιούν νερό τα κοπάδια τους. Είναι ενδεικτικό πως πολλοί από τους κατοίκους έκαιγαν μέχρι και πριν λίγα χρόνια στα σπίτια τους ξύλα για να ζεσταθούν, καθώς ελάχιστοι απολαμβάνουν τις σύγχρονες ανέσεις.

Στο Οϊμιάκον δεν φυτρώνει τίποτα, με αποτέλεσμα οι κάτοικοι να τρώνε κατά βάση κρέας ταράνδου ή αλόγου. Οι γιατροί ισχυρίζονται πως ο λόγος που οι ντόπιοι δεν υποφέρουν από υποσιτισμό είναι το γάλα των ζώων, το οποίο περιέχει πολλά θρεπτικά στοιχεία.

Το χωριό βρίσκεται περίπου 750 μέτρα πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας, με αποτέλεσμα τον χειμώνα η ημέρα διαρκεί 3 ώρες και το καλοκαίρι 21 ώρες!

Δείτε φωτογραφίες