iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Πέμπτη - 09 Μαΐου 2024

Αναλυτής CNN Turk:
Σε μια νύχτα τα Ελληνικά
νησιά στην Τουρκία


Πληθαίνουν στην Τουρκία οι… «ειδικοί» και οι «αναλυτές» που εμφανίζονται στα τηλεοπτικά παράθυρα, εκφράζοντας ενίοτε θεωρίες που δυναμιτίζουν το κλίμα των σχέσεων με την Ελλάδα.

Το θέμα δημιουργείται όταν τέτοιου είδους ακραίες απόψεις, φιλοξενούνται και προβάλλονται από μεγάλα τηλεοπτικά δίκτυα, όπως αυτό του CNN Turk.

Τελευταίο χαρακτηριστικό παράδειγμα, τα όσα προκλητικά υποστήριξε ο Εράι Γκιουτσουλέρ, απόστρατος αξιωματικός που σήμερα διδάσκει σε πανεπιστήμιο και θεωρείται στην Τουρκία από τους ειδικούς σε θέματα ασφάλειας, στη διάρκεια τηλεοπτικής εκπομπής.

Αν και ο Γκιουτσουλέρ εκφράζει ανησυχίες για την παρουσία των ΗΠΑ στην Θράκη και τη στενή συνεργασία Αθήνας – Ουάσιγκτον στον στρατιωτικό τομέα, δηλώνει προκλητικά πως δεν τα θεωρεί απειλή για την Τουρκία, η οποία μπορεί να … «καταλάβει» τα νησιά του Αιγαίου σ’ ένα βράδυ. «Τώρα αν με ρωτάτε αν το αντιλαμβάνομαι αυτό σαν μια συμβατική απειλή κατά της Τουρκίας, όχι δεν το βλέπω. Διότι να εισέλθουν σε κάτι τέτοιο, εέε πως να το πω, υπάρχει μία τουρκική παροιμία. “Πας για κάτι καλύτερο και χάνεις και αυτό που έχεις, διότι σε μια νύχτα όλα τα νησιά θα περάσουν στην πλευρά της Τουρκίας’’» τόνισε.