iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Τρίτη - 07 Μαΐου 2024

Ακύρωσαν κανονικό
γκολ του Ρονάλντο κι
έφυγε από το γήπεδο!


Η Πορτογαλία του Κριστιάνο Ρονάλντο γκέλαρε (2-2) απέναντι στην ψυχωμένη Σερβία για τα προκριματικά του Μουντιάλ 2022.

Στον 1ο όμιλο οι Πορτογάλοι μπήκαν ιδανικά στο ματς με τη Σερβία προηγήθηκαν 0-2 με δύο γκολ του Ζότα αλλά οι Σέρβοι αποδείχθηκαν... ψυχάρες καθώς έφεραν το ματς στο 2-2 παίζοντας καταπληκτικά στο β' ημίχρονο. Η Πορτογαλία πάντως, κατόρθωσε να σκοράρει στο 93' με τον Κριστιάνο Ρονάλντο, ο οποίος αν και πλάσαρε εύστοχα, το γκολ δεν μέτρησε καθώς η διαιτητική ομάδα θεώρησε (λανθασμένα) ότι η μπάλα δεν πέρασε τη γραμμή του τέρματος.

Δεδομένου ότι VAR και goal line technology δεν υπάρχει στα προκριματικά, το βάρος της απόφασης έπεσε στον βοηθό διαιτητή, ο οποίος όμως έσφαλε βγάζοντας από τα ρούχα του τον CR7. Ο Πορτογάλος σούπερ σταρ αφού πρώτα διαμαρτυρήθηκε εντονότατα και τιμωρήθηκε με κίτρινη κάρτα, στη συνέχεια, κι ενώ το ματς παιζόταν, αποχώρησε από το γήπεδο σε έξαλλη κατάσταση κάνοντας χειρονομίες και πετώντας οργισμένος στο έδαφος το περιβραχιόνιο του αρχηγού!

Λίγο αργότερα ο Κριστιάνο Ρονάλντο έγραψε στον λογαριασμό του στα social media: «Το να είμαι αρχηγός της εθνικής ομάδας της Πορτογαλίας είναι μία από τις μεγαλύτερες τιμές και ένα από τα μεγαλύτερα προνόμια της ζωής μου. Πάντα έδινα και θα τα δίνω όλα για τη χώρα μου, αυτό δεν θα αλλάξει ποτέ. Υπάρχουν όμως δύσκολες καταστάσεις που βρίσκουμε απέναντί μας, ειδικά όταν νιώθουμε πως πληγώθηκε ένα ολόκληρο έθνος. Σήκωσε το κεφάλι και αντιμετώπισε την επόμενη πρόκληση τώρα! Πάμε Πορτογαλία».

Εξοργισμένος ήταν και ο προπονητής της Πορτογαλίας Φερνάντο Σάντος, ο οποίος είπε: «Η μπάλα ήταν περισσότερο από μισό μέτρο μέσα από τη γραμμή αλλά αυτό δεν αφαιρεί το γεγονός ότι δεν τα πήγαμε καλά. Αλλά σε ένα τέτοιο παιχνίδι αυτού του επιπέδου δεν είναι δυνατόν να μην μετράει ένα τέτοιο γκολ. Ο διαιτητής μου ζήτησε συγνώμη για την συγκεκριμένη φάση. Μπήκα στο γήπεδο και ο διαιτητής μου είπε ότι θα δει τις εικόνες και έβλεπε ότι είχα δίκιο θα μου ζητούσε συγνώμη. Με φώναξε, πήγα εκεί και απολογήθηκε. Είναι η δεύτερη φορά που σε ένα ματς προκριματικών μου ζητάνε συγνώμη μετά από ένα παιχνίδι».