iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Κυριακή - 19 Μαΐου 2024

40 χρόνια ο Φίλιππος
αλληλογραφούσε με
τη Λαιόνα Μπόιντ


Για σχεδόν 40 χρόνια, η Λαϊόνα Μπόιντ αλληλογραφούσε με τον πρίγκιπα Φίλιππο. Τα γράμματα που έστελναν ο ένας στον άλλον ήταν φιλικά, τρυφερά, ευγενικά και μερικές φορές ακόμη και λίγο περίεργα.

Λίγες μέρες μετά τον θάνατό του, η Λαϊόνα, που είναι μουσικός, αποκαλύπτει λεπτομέρειες για τη φιλία της με τον «πιο υπέροχο, ευγενικό και γεμάτο χιούμορ άνδρα».

Μιλώντας στη Sunday Mirror, αναφέρθηκε στο πώς «έγινε το κλικ» με τον δούκα του Εδιμβούργου όταν τους σύστησαν σε μια βασιλική εκδήλωση τη δεκαετία του '70.

Όπως υποστηρίζει, οι δυο τους συνέχισαν να ανταλλάσσουν πάνω από 100 γράμματα ετησίως, με το καθένα από τα δικά της να έχει εμποτισμένο γαλλικό άρωμα, κάτι το οποίο κάνει συχνά.

Αλλά η φιλία τους απογειώθηκε όταν ο πρίγκιπας Φίλιππος κάλεσε τη Λαϊόνα στο ιδιωτικό του αεροπλάνο το 1995 και πέταξαν μαζί από το Μάντσεστερ σε μια ναυτική βάση στο Νόρφολκ, πιλοτάροντας μάλιστα ο ίδιος το αεροσκάφος.

«Ήμουν τόσο σοκαρισμένη όταν πήρε ο ίδιος τον έλεγχο. Είχαμε λίγες αναταράξεις», είπε στη βρετανική εφημερίδα.

Η 71χρονη σήμερα Λαϊόνα -η οποία φωτογραφήθηκε με τη μασκότ του αεροπλάνου του Φιλίππου, ένα κουκλάκι σκαντζόχοιρο με το όνομα Λαντς- θυμάται τη «σουρεαλιστική» πτήση με το αεροσκάφος Hawker Siddeley 146 του πρίγκιπα Φίλιππου, στην αυτοβιογραφία της.

Σε αυτή αναφέρει πώς «συνομίλησε με το πλήρωμα, κάθισε στην καρέκλα της βασίλισσας, επισκέφθηκε την τουαλέτα και έφαγε ένα σάντουιτς αγγουριού», ενώ ο Φίλιππος επισκέφτηκε έναν τοπικό φούρνο.

Ο πρίγκιπας της είχε προτείνει την πτήση, μετά από μια παράσταση στο Leeds για το Outward Bound Trust, της οποίας ήταν χορηγός και πρόεδρος έως το 2019. Στο βιβλίο της «In My Own Key» λέει πως, μετά την προσγείωση, της έδωσε «ένα γρήγορο φιλί στο μάγουλο και εξαφανίστηκε στην πρωινή βροχή».