iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Δευτέρα - 20 Μαΐου 2024

Το θρυλικό φόρεμα
της Χέμπορν στα
όσκαρ του 1954


Ο χρόνος μετρά αντίστροφα για τα Οσκαρ 2018 και εμείς θυμόμαστε vintage ιστορίες... 

Και vintage φορέματα. 

Στο κόκκινο χαλί των Οσκαρ έχουν περπατήσει όλες οι μεγάλες χολιγουντιανές (και μη) σταρ. Και καθότι η βραδιά είναι ιδιαίτερη όλες τους διαχρονικά φροντίζουν για μια άκρως εντυπωσιακή εμφάνιση. Και κάποιες όντως τα καταφέρνουν με τις εμφανίσεις τους να γράφουν ιστορία, να μπαίνουν σε λίστες με τις πιο καλοντυμένες, με τα πιο εμβληματικά φορέματα κτλ. 

Όσο και να προσπαθήσουν, όμως, οι σημερινές σταρ δύσκολα θα καταφέρουν να κάνουν εμφανίσεις σαν την εμβληματική εμφάνιση της Όντρεϊ Χέπμπορν στα όσκαρ του 1954. 

Όπως το LBD, το περίφημο μικρό μαύρο φόρεμα της Όντρεϊ Χέπμπορν (το οποίο φόρεσε λίγο αργότερα στο  Breakfast at Tiffany's), το συγκεκριμένο λευκό φλοράλ Givenchy φόρεμα που φόρεσε στα Οσκαρ του 1954 η χολιγουντιανή σταρ, θεωρείται ένα από τα κλασικότερα του 20ου αιώνα (για την ιστορία από τη συγκεκριμένη απονομή η Όντρεϊ Χέπμπορν έφυγε με το Χρυσό Αγαλματίδιο Α' Γυναικείου Ρόλου για την ταινία Roman Holiday).

Σύμφωνα με μια έρευνα των Debenhams που δημοσίευσε στο παρελθόν η Daily Telegraph το εν λόγω φόρεμα ψηφίστηκε ως το δεύτερο πιο εμβληματικό φόρεμα όλων των εποχών, που φορέθηκε σε κόκκινο χαλί. Σύμφωνα με έρευνα του περιοδικού Time, πάλι, πρόκειται για το ωραιότερο φόρεμα όλων των εποχών, που φορέθηκε στα Οσκαρ.  

Για την ιστορία το φόρεμα μετά την απονομή η Όντρεϊ Χέπμπορν το έδωσε στην μητέρα της η οποία με τη σειρά της το χάρισε σε κάποιον φίλο της από την Αμερική. Εκείνος το έβαλε σε ένα κουτί και από τότε, μέχρι το 2011, έμεινε στα βάθη κάποιας ντουλάπας. Το 2011 πωλήθηκε σε δημοπρασία αντί 84.000 λιρών. 



Πηγή:  iefimerida.gr