iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Παρασκευή - 17 Μαΐου 2024

Σε ποιούς άφησε
την περιουσία του
ο πρίγκιπας Φίλιππος


Ένα χρηματικό ποσό ως αναγνώριση των υπηρεσιών τους φαίνεται πως άφησε ο πρίγκιπας Φίλιππος σε τρεις ανώτερους βοηθούς του στη διαθήκη του, με εκτιμώμενο ποσό πάνω από 30 εκατομμύρια λίρες, σύμφωνα με βασιλική πηγή.

Ο δούκας του Εδιμβούργου θεωρείται ότι επιβράβευσε τον ιδιωτικό γραμματέα του, ταξίαρχο Άρτσι Μίλερ Μπεϊκγουέλ, και τους βοηθούς Γουίλιαμ Χέντερσον και Στέφεν Νιεντοτζάντλο.

Τα τρία αυτά άτομα ήταν μεταξύ των έξι που περπάτησαν πίσω από τα ανώτερα μέλη της βασιλικής οικογένειας και το φέρετρο του πρίγκιπα Φίλιππου στην πομπή για την κηδεία του στο κάστρο Γουίνδσορ στις 17 Απριλίου. Ωστόσο, κανείς από αυτούς δεν μπόρεσε να παραβρεθεί στο παρεκκλήσι στο Αγίου Γεωργίου, λόγω των περιοριστικών μέτρων εξαιτίας του κορωνοϊού.
Όσο για την περιουσία του πρίγκιπα Φίλιππου, το μεγαλύτερο μέρος της πιστεύεται ότι πήγε στη βασίλισσα Ελισάβετ, ενώ είχε φροντίσει να αφήσει χρήματα και στα εγγόνια του εδώ και καιρό. Αυτό σημαίνει ότι ο πρίγκιπας Χάρι πιθανότατα έλαβε κάποια χρήματα, παρά τις επιθέσεις που έχει εξαπολύσει το τελευταίο διάστημα κατά της βασιλικής οικογένειας.