iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Δευτέρα - 06 Μαΐου 2024

Η χειρότερη φωτιά
στην ιστορία
της Κύπρου


Απανθρακωμένοι εντοπίστηκαν οι τέσσερις αγνοούμενοι από τη μεγάλη φωτιά που μαίνεται με αμείωτη ένταση στην Κύπρο.

ΦΩΤΟ Associated Press

Όπως μεταδίδουν κυπριακά ΜΜΕ, πρόκειται για Αιγύπτιους που εργάζονταν σε γεωργό, στην περιοχή της κοινότητας Οδού.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα reporter.com.cy, οι τέσσερις εργάτες από την Αίγυπτο, 35, 29, 28 και 24 ετών, που είχαν πάει στην Κύπρο για ένα καλύτερο αύριο, όταν ενημερώθηκαν από τον εργοδότη τους να απομακρυνθούν από το σημείο, άφησαν το όχημα τους και προσπάθησαν να εγκαταλείψουν το μέρος πεζή. 

Ωστόσο, φαίνεται ότι δεν γνώριζαν καλά την περιοχή, με αποτέλεσμα να περικυκλωθούν από τις φλόγες και να καούν ζωντανοί, στην προσπάθεια τους να διαφύγουν.

Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες της ιστοσελίδας, το όχημα των θυμάτων εντοπίστηκε περίπου ένα χιλιόμετρο μακριά από το χωράφι όπου εργάζονταν, ενώ σε κάποιο σημείο του δρόμου, φαίνεται να έχασαν τον έλεγχο του οχήματος τους, το οποίο έπεσε σε χαράδρα.

Σύμφωνα με τις ενδείξεις που υπάρχουν, τα θύματα φαίνεται να βγήκαν από το όχημα και να επιχείρησαν να απομακρυνθούν από το σημείο με τα πόδια. Οι σοροί τους εντοπίστηκε περίπου 500 μέτρα μακριά από το όχημα τους. Στο σημείο βρίσκονται μέλη της Αστυνομίας για έρευνες, ενώ έχουν κληθεί και οι ιατροδικαστές.