iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Σάββατο - 18 Μαΐου 2024

Σκηνές αλλοφροσύνης
στο αεροδρόμιο
της Καμπούλ


Τρομακτικές εικόνες από το αεροδρόμιο της Καμπούλ με νεαρούς Αφγανούς να προσπαθούν να ανέβουν σε αεροπλάνο κατά τη διάρκεια της απογείωσης, κάνουν τον γύρο του κόσμου.

Χάος επικρατεί στο αεροδρόμιο της Καμπούλ με χιλιάδες Αφγανούς να ψάχνουν τρόπο να φύγουν από τη χώρα μετά την εισβολή των Ταλιμπάν. Η κατάσταση έχει ξεφύγει και οι πληροφορίες μιλάνε για τουλάχιστον πέντε νεκρούς.

Ενδεικτικό της απελπισίας που έχουν οι άνθρωποι που βρίσκονται εκεί είναι ένα βίντεο που κυκλοφορεί στα Social Media. Σε αυτό φαίνονται πολλοί Αφγανοί να προσπαθούν να προσεγγίσουν ένα Αμερικανικό στρατιωτικό αεροπλάνο που ετοιμάζεται για απογείωση. Μάλιστα κάποιοι από αυτούς καταφέρνουν να γαντζωθούν την ώρα που το αεροπλάνο αφήνει το έδαφος.

Ωστόσο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης κυκλοφορεί και ένα νέο βίντεο που έχει κοινοποιηθεί από πολλούς χρήστες στο Twitter. Το βίντεο φέρεται να δείχνει το ίδιο αεροσκάφος να βρίσκεται στον αέρα και κάτι να φαίνεται πως πέφτει από αυτό. Μάλιστα κάποιοι αναφέρουν ότι η «κουκίδα» που φαίνεται είναι κάποιος από τους ανθρώπους που είχαν καταφέρει να κρεμαστούν λίγο νωρίτερα. Σημειώνεται όμως ότι δεν έχει επιβεβαιωθεί η αυθεντικότητα του βίντεο.

Αμερικανικά στρατεύματα, τα οποία είναι αρμόδια για το αεροδρόμιο, είχαν πυροβολήσει νωρίτερα στον αέρα για να διαλύσουν το πλήθος. Αξιωματούχοι δεν ήταν αμέσως διαθέσιμοι για να σχολιάσουν σχετικά με τους νεκρούς.