iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Σάββατο - 18 Μαΐου 2024

Διαγνώστηκε με
άνοια και ο
Τέρι ΜακΝτέρμοντ


Άλλος ένας θρύλος του ποδοσφαίρου διαγνώσθηκε με άνοια.

Μετά τον Ντένις Λο κι ο Τέρι ΜακΝτερμότ, ένας από τους μεγαλύτερους μέσους της Λίβερπουλ, ανακοίνωσε με μήνυμά του στο σάιτ των Ρεντς ότι πάσχει από την ασθένεια που ταλαιπωρεί ολοένα και περισσότερους παλαίμαχους ποδοσφαιριστές.

Ο ΜακΝτερμότ βοήθησε την ομάδα του  Μερσεϊσάιντ για να κατακτήσει τέσσερα πρωταθλήματα, τρία Κύπελλα Πρωταθλητριών, ένα Κύπελλο UEFA και δύο League Cup από το 1974-1982. Ανακηρύχθηκε επίσης παίκτης της χρονιάς από την ένωση επαγγελματιών παικτών (PFA) το 1980. Ο 69χρονος ΜακΝτέρμοτ, ο οποίος αγωνίστηκε 25 φορές και με την Εθνική Αγγλίας, δήλωσε στην ιστοσελίδα του συλλόγου, ότι βρίσκεται σε αρχικό στάδιο της άνοιας μετά από νοσοκομειακές εξετάσεις.

«Πρέπει να το συνεχίσω και θα το κάνω», ανέφερε ο Μακ Ντέρμοτ. «Είναι ο τρόπος που μεγάλωσα. Τίποτα δεν μου ήρθε εύκολα. Δεν φοβάμαι να το διαχειριστώ και επίσης, όπως είδαμε, υπάρχουν πολλοί πρώην παίκτες σε χειρότερη κατάσταση από εμένα. Το να τη νικήσεις είναι μία δεύτερη μάχη. Το χειρότερο ήταν ότι, μέχρι να διαγνωστεί η κατάσταση, δεν ξέρεις τι συμβαίνει. Ο αριθμός των πρώην παικτών που διαγιγνώσκονται με άνοια ή Αλτσχάιμερ είναι τρομακτικός».

Πριν από λίγες ημέρες έφυγε από τη ζωή ο Γερμανός Γκερντ Μίλερ, ο οποίος είχε διαγνωσθεί με άνοια από το 2008, ενώ είχε προηγηθεί ο θάνατος του Νόμπι Στάιλς τον περασμένο Οκτώβριο. Δεν μπορεί να αποτελεί σύμπτωση το γεγονός ότι έξι ποδοσφαιριστές της Μπέρνλι, πρωταθλήτριας του 1960, έχουν πεθάνει ταλαιπωρημένοι από άνοια.