iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Σάββατο - 18 Μαΐου 2024

Οι έντεκα ομάδες
του κοινωνικού εμφυλίου
για τα εμβόλια


Αυτές είναι οι 11 + 1 ομάδες του κοινωνικού εμφυλίου για τον εμβολιασμό στον πλανήτη.
Όσοι πιστεύουν ότι υπάρχει ιός, πανδημία και ασθενείς ή νεκροί και έκαναν πρόθυμα το εμβόλιο.
 
Όσοι πιστεύουν ότι δεν υπάρχει καν ιός, πανδημία και ασθενείς ή νεκροί και δεν θα κάνουν το εμβόλιο. (Οι λεγόμενοι ''ψεκ'', κάποιοι απ αυτούς πηγαίνουν στις αντιεμβολιαστικές διαδηλώσεις κρατώντας φωτογραφίες του δικτάτορα Παπαδόπουλου)
 
Όσοι πιστεύουν ότι δεν υπάρχει καν ιός, πανδημία και ασθενείς ή νεκροί, αλλά έκαναν το εμβόλιο γιατί δεν ήθελαν να χάσουν την εργασία τους. (Οι λεγόμενοι ''τσάμπα μάγκες'').
 
Όσοι πιστεύουν ότι δεν υπάρχει καν ιός, πανδημία και ασθενείς ή νεκροί, αλλά έκαναν (ή θα κάνουν) το εμβόλιο γιατί δεν θέλουν να αποκλειστούν από τη φυσιολογική ζωή (εστίαση, διασκέδαση, ψυχαγωγία). (Ατομιστές θα τους έλεγαν κάποιοι, αλλά είναι μια θεμιτή επιλογή).
 
Όσοι πιστεύουν ότι υπάρχει ιός, πανδημία και νεκροί, και προτρέπουν τους άλλους να εμβολιαστούν, αλλά οι ίδιοι φοβούνται να κάνουν το εμβόλιο και δεν θα το κάνουν. (Η πλέον ανθρώπινη κατηγορία. Σαν να κατηγορείς δηλαδή κάποιον που έχει κλειστοφοβία και ανεβαίνει δέκα ορόφους με τα σκαλιά γιατί δεν μπαίνει σε ασανσέρ. Ο φόβος είναι φόβος, δεν είναι ''ψεκ'').
 
Όσοι πιστεύουν ότι υπάρχει ιός, πανδημία και νεκροί, και προτρέπουν τους άλλους να εμβολιαστούν, αλλά οι ίδιοι διστάζουν να κάνουν το εμβόλιο και ίσως το κάνουν ή δεν το κάνουν. (Υπάρχουν αρκετοί συνανθρωποί μας).
 
Όσοι πιστεύουν ότι υπάρχει ιός, πανδημία και νεκροί, και προτρέπουν τους άλλους να εμβολιαστούν, αλλά οι ίδιοι αναβάλλουν (ο καθένας για δικούς του λόγους) να κάνουν το εμβόλιο, αλλά τελικά θα το κάνουν. (Επίσης υπάρχουν αρκετοί συνανθρωποί μας).
 
Όσοι πιστεύουν ότι υπάρχει ιός, πανδημία και νεκροί, αλλά τηρούν μία πολιτισμένη κοινωνική στάση και αφήνουν στην προσωπική κρίση του καθενός αν θα εμβολιαστούν ή όχι, ενώ οι ίδιοι έχουν κάνει ή όχι το εμβόλιο. (Σπάνια ομάδα με στοιχεία υψηλής ευαισθησίας και πολιτισμού).
 
Όσοι πιστεύουν ότι υπάρχει ιός, πανδημία και νεκροί, αλλά τηρούν μία πολιτισμένη κοινωνική στάση και αφήνουν στην προσωπική κρίση του καθενός αν θα εμβολιαστεί ή όχι, ενώ οι ίδιοι δεν θα κάνουν το εμβόλιο (για οποιονδήποτε λόγο). (Επίσης ιδιαίτερη ομάδα).
 
Όσοι πιστεύουν ότι υπάρχει ιός, πανδημία και νεκροί, αλλά δεν θα κάνουν το εμβόλιο γιατί εκλαμβάνουν ως απάνθρωπο εκβιασμό την έμμεση υποχρεωτικότητα και τη στάση μερίδας της επιστημονικής κοινότητας. (Μάλλον είναι ελάχιστα αυτά τα άτομα, αλλά καταγράφονται στον κατάλογο).
 
Όσοι πιστεύουν ότι υπάρχει ιός, πανδημία και νεκροί, αλλά δεν θα κάνουν το εμβόλιο για καθαρά ιατρικούς λόγους. (Δεν μπορεί να πει κανείς τίποτα γι αυτή την κατηγορία).
Και τέλος
Όσοι πιστεύουν ότι υπάρχει ιός, πανδημία και νεκροί, αλλά δεν έχουν πρόσβαση στο εμβόλιο (είναι αμέτρητος αριθμός κυρίως στον Τρίτο Κόσμο).