iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Σάββατο - 18 Μαΐου 2024

17χρονος σκότωσε
7χρονο γιατί δεν
γνώριζε εδάφια της Βίβλου!


Ένοχος για ανθρωποκτονία πρώτου βαθμού δήλωσε ένας έφηβος Αμερικανός τον περασμένο Ιούνιο.

Ο 17χρονος Ντάμιαν βασάνισε μέχρι θανάτου έναν 7χρονο συγγενή διότι δεν γνώριζε 13 στίχους της Βίβλου.

Σύμφωνα με την αναφορά ο πατέρας του Ντάμιαν ήταν αυτός που τον προέτρεψε να τιμωρήσει το 7χρονο αγόρι. Οι εισαγγελείς είπαν ότι η τιμωρία του παιδιού ήταν να μεταφέρει ένα μεγάλο κομμάτι ξύλου σε ένα μονοπάτι για δύο ώρες κάθε μέρα επί μία εβδομάδα, ενώ τον επέβλεπε ο Ντάμιαν.

Ενώ ο 7χρονος πάλευε να κουβαλήσει το ξύλο, ο Ντάμιαν τον χτύπησε και τον κλώτσησε περίπου 100 φορές, σύμφωνα με τις αναφορές. Μάλιστα, μια από αυτές ανέφερε ότι ο Ντάμιαν «στεκόταν πάνω από το σώμα και το κεφάλι» του 7χρονου ενώ το αγόρι κείτονταν «μπρούμυτα σε μια λακκούβα».

Ο Ντάμιαν έθαψε το παιδί κάτω από περίπου 40 κιλά χιόνι και το άφησε για περίπου 20 έως 30 λεπτά χωρίς παλτό ή μπότες, σύμφωνα με τα στοιχεία. Ο 7χρονος πέθανε από υποθερμία ενώ στη σορό του εντοπίστηκαν και άλλα εκτεταμένα τραύματα.

Ο πατέρας του Ντάμιαν θα δικαστεί τον Δεκέμβριο καθώς τον βαρύνουν οκτώ κατηγορίες, συμπεριλαμβανομένης της δολοφονίας, ενώ η μητέρα του καταδικάστηκε σε πέντε χρόνια φυλάκιση αφού ομολόγησε την ενοχή της για αδυναμία πρόληψης σωματικών βλαβών και αδυναμία πρόληψης ψυχικής βλάβης σε παιδί.