iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Σάββατο - 04 Μαΐου 2024

Το μυστικό του Κινέζου
βοτανολόγου που
έζησε... 256 χρόνια!


Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, ο βοτανολόγος Li Ching-Yuen γεννήθηκε στην Κίνα το 1677 (αν και ο ίδιος υποστήριξε ότι γεννήθηκε το 1736).

Καθ ‘όλη τη μακρά ζωή του, ασκήθηκε συνεχώς με τα βότανα και τις πολεμικές τέχνες.

Το 1930, η εφημερίδα New York Times τύπωσε ένα άρθρο στο οποίο δημοσιεύθηκαν επίσημα κινεζικά κρατικά έγγραφα που αποκαλύφθηκαν. Τα έγγραφα αυτά, που χρονολογούνται από το 1827, περιελάμβαναν επίσημα συγχαρητήρια για τα 150α γενέθλια του Li Ching-Yuen . Αργότερα έγγραφα, που χρονολογούνται από το 1877, περιελάμβαναν επίσημα συγχαρητήρια για την 200η επέτειο του.

Ο Li Ching-Yuen εξέφρασε την επιτυχία της μακροζωίας του με μια φράση: «Διατηρήστε μια ήρεμη καρδιά, καθίστε σαν χελώνα, περπατήστε γρήγορα σαν περιστέρι, και κοιμηθείτε σαν σκύλος» .
Ας προσθέσουμε μερικά ακόμη ενδιαφέροντα ιστορικά γεγονότα σε αυτή την ιστορία. Ο Κινέζος γενικός στρατηγός Yang Sen Li κάλεσε να τον επισκεφθεί, και του πρόσφερε την ευκαιρία να διδάξει τους κινέζους στρατιώτες πολεμικές τέχνες. Ο στρατηγός δεν μπορούσε να πιστέψει πόσο νέος φαινόταν ο επισκέπτης του, αν και είχε φτάσει στην ηλικία των 250 ετών.

Ο Li Ching-Yuen πέθανε στις 6 Μαΐου 1933. Είπε στους μαθητές του ότι είχε ολοκληρώσει όλες τις εργασίες του σε αυτή τη ζωή, και ήταν έτοιμος να γυρίσει σπίτι.