iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Σάββατο - 18 Μαΐου 2024

''Μισώ τον κόσμο'' έγραφε
στο διαδίκτυο ο18χρονος
μακελάρης της Ρωσίας


Αποτροπιασμό προκαλούν οι αναρτήσεις του δράστη της επίθεσης στο Πανεπιστήμιο του Περμ, στη Ρωσία, Τιμούρ Μπεκμανσούροφ, στις οποίες περιέγραφε με λεπτομέρεια τον τρόπο που θα σκορπούσε τον τρόμο.

Ο 18χρονος εισέβαλε το πρωί της Δευτέρας στο Πανεπιστήμιο της πόλης της Σιβηρίας, 1.000 χιλιόμετρα ανατολικά της Μόσχας σκοτώνοντας τουλάχιστον 6 άτομα και τραυματίζοντας 28 φοιτητές.

Ο πρωτοετής φοιτητής φοιτούσε στο ρωσικό πανεπιστήμιο μόλις δέκα ημέρες και όπως αναφέρουν ρωσικά ΜΜΕ, σπούδαζε ιατροδικαστής. Εκπρόσωπος της υπηρεσίας Πρώτων Βοηθειών της Ρωσίας, δήλωσε στο πρακτορείο TASS πως ο 18χρονος έχει τραυματιστεί σοβαρά και νοσηλεύεται σε μονάδα εντατικής θεραπείας.
Πριν την επίθεση, ο δράστης έγραψε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης (το ρωσικό Vkontakte) πως τα κίνητρά του δεν ήταν ούτε πολιτικά, ούτε θρησκευτικά, αλλά είχε όνειρο να σκορπίσει τον τρόμο, εξαιτίας του μίσους που έτρεφε για όλους γύρω του.

Επιπλέον, τόνισε πως εξέταζε το ενδεχόμενο να εισβάλει στο πανεπιστήμιο με αυτοκίνητο γεμάτο εκρηκτικά ή με μαχαίρι αντί για όπλο. Η ανάρτησή του στη συνέχεια αποσύρθηκε.

Ο 18χρονος Ρώσος εξηγούσε λεπτομερώς πως απέκτησε το όπλο της επίθεσης, την εκπαίδευση που ακολούθησε προκειμένου να πραγματοποιήσει το σχέδιό του και όλη τη διαδικασία που απαιτούνταν προκειμένου να λάβει άδεια οπλοφορίας.
Εκπρόσωπος του υπουργείου εσωτερικών της Ρωσίας, η Ιρίνα Βολκ, δήλωσε πως ο δράστης έπεσε αιμόφυρτος από τα πυρά ενός δόκιμου αστυνομικού, που εργαζόταν ως τροχονόμος και ήταν ο πρώτος που μπήκε στο κτίριο μετά τους πυροβολισμούς.