iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Τετάρτη - 08 Μαΐου 2024

Να αποφυλακιστεί
ζητεί ο τρομοκράτης
Κάρλος ''το τσακάλι''


Με τα χέρια διπλωμένα στη μέση, ο ηλικιωμένος άνδρας με τα λευκά μαλλιά, δεν θύμιζε σε τίποτε τον πάλαι ποτέ αγέρωχο τρομοκράτη, γνωστό ανά την υφήλιο με το όνομα «Κάρλος το Τσακάλι».

Η χθεσινή του εμφάνιση σε γαλλικό δικαστήριο, προκειμένου να συζητηθεί το αίτημα που υπέβαλε για μείωση της ποινής που εκτίει-έχει καταδικαστεί σε τρις ισόβια-έδωσε την ευκαιρία στον Ίλιτς Ραμίρες Σάντσες να στήσει ένα από τα γνωστά του σόου.
«Βρίσκομαι σε αναγκαστικές διακοπές στην Γαλλία επί 27,5 χρόνια» ήταν τα λόγια που είπε κατά την έναρξη της δικαστικής διαδικασίας, που θα συνεχιστεί για τις επόμενες τρεις ημέρες.

Είναι η τρίτη δίκη τα τελευταία τέσσερα χρόνια που αφορά την τρομοκρατική επίθεση με χειροβομβίδες, η οποία έγινε το 1974 και κατά την οποία σκοτώθηκαν δύο άτομα και τραυματίστηκαν δεκάδες.
Ο Κάρλος που είναι υπεύθυνος για δεκάδες χτυπήματα, δεν παραδέχθηκε ποτέ την ενοχή του για την συγκεκριμένη επίθεση, που έλαβε χώρα στο Σεν Ζερμέν Ντε Πρε.
Την αρνούνταν κατηγορηματικά, ενώ κατά την διάρκεια των ερευνών δεν βρέθηκε DNA του ή δαχτυλικά αποτυπώματα που να τον συνδέουν άμεσα με το χτύπημα.

Τον «έδωσε» ένας πρώην «σύντροφος», κάποιος από τους πολλούς που βρέθηκαν δίπλα του στον αγώνα του για επανάσταση όπως έλεγε ο άνθρωπος που έγινε πασίγνωστος το 1975, μετά την επίθεση στην σύνοδο του ΟΠΕΚ στην Βιέννη.
Λίγο πριν την απαγωγή των υπουργών πετρελαίου είχε σκοτώσει δύο Γάλλους αστυνομικούς και έναν πληροφοριοδότη που τον πρόδωσε, κάτι που η DST - η μυστική υπηρεσία πληροφοριών - δεν ξέχασε ποτέ.
ΠΗΓΗ protothema.gr