iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Κυριακή - 05 Μαΐου 2024

Πέθανε στα 85 της
η Λουίζα Ματιόλι
Κάποτε κ. Τζέιμς Μποντ


Την τελευταία της πνοή, σε ηλικία 85 ετών, άφησε η Ιταλίδα ηθοποιός Λουίζα Ματτιόλι, όπως αναφέρει δημοσίευμα της Daily Mail.

«Δυστυχώς, η Λουίζα ήταν άρρωστη τελευταία. Ήταν μία πολύ δύσκολη περίοδος για όλη της την οικογένεια. Παρά τον επώδυνο χωρισμό της από τον Σερ Ρότζερ, οι δυο τους είχαν καταφέρει να έρθουν ξανά πιο κοντά και να τα βρουν, λίγο πριν τον θάνατό του το 2017» δήλωσε συγγενικό της πρόσωπο.

Το πρώην «κορίτσι του Τζέιμς Μποντ» ήταν για 24 χρόνια δίπλα στον Ρότζερ Μουρ και μαζί απέκτησαν τρία παιδιά, μία κόρη, την Ντέμπορα που έγινε επίσης ηθοποιός, και δύο γιους, τον Τζέφρεϋ και τον Κρίστιαν. Οι Μουρ και Ματτιόλι γνωρίστηκαν στα γυρίσματα της ταινίας «Η αρπαγή των γυναικών των Σαβίνων» στην Ιταλία και συμβίωσαν μέχρι το 1969, όπου η Ντόροθι Σκουάιρς τελικώς του έδωσε διαζύγιο, έπειτα από επταετή διάσταση.

«Θυμάμαι πόσο πολύ τσακωνόμουν με τους γονείς μου για εκείνον. Ξέρετε οι Ιταλοί είναι πολύ περίεργοι με αυτά τα θέματα. Αν ατιμάσεις την κόρη τους και δεν την έχεις παντρευτεί, είναι έτοιμοι να σκοτώσουν. Τους έπεισα εγώ να μην κάνουν κακό στον Ρότζερ. "Θα με παντρευτεί μία ημέρα, κάντε υπομονή", τους έλεγα» είχε αναφέρει η Ματτιόλι σε συνέντευξή της.

Το ζευγάρι χώρισε το 1993, μετά τη σύναψη σχέσεων του Μουρ με τη Σκανδιναβή Κριστίνα «Κίκι» Θόλστρουπ. Την ίδια χρονιά που ο ηθοποιός διαγνώστηκε ότι έπασχε από καρκίνο του προστάτη, μία εμπειρία που «τον οδήγησε στο να επαναξιολογήσει τη ζωή και τον γάμο του». Η Μπαττιόλι δεν κατάφερε ποτέ να ξεπεράσει τον έρωτα της για τον «πράκτορα 007».