iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Δευτέρα - 06 Μαΐου 2024

Απολύθηκε διευθυντής
εφημερίδας για
σεξουαλική παρενόχληση


Ο εκδοτικός οίκος Axel Springer απέλυσε τον διευθυντή σύνταξης της εφημερίδας BILD, Γιούλιαν Ράιχελτ, έπειτα από τις καταγγελίες για κατάχρηση εξουσίας και εκμετάλλευση σχέσεων εξάρτησης έναντι γυναικών συναδέλφων του.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του εκδοτικού οίκου, η λύση της συνεργασίας με τον Ράιχελτ ήρθε μετά και τις νέες πληροφορίες για τη συμπεριφορά του ακόμη και μετά τη «διαδικασία συμμόρφωσης», η οποία ολοκληρώθηκε την περασμένη άνοιξη.

Η εσωτερική διαδικασία είχε ξεκινήσει την άνοιξη, όταν στα ΜΜΕ είχαν δημοσιευθεί καταγγελίες για κατάχρηση εξουσίας και εκμετάλλευση σχέσεων εξάρτησης. Η εταιρεία εξέτασε τότε τους ισχυρισμούς και κατέληξε στο συμπέρασμα ότι ο κ. Ράιχελτ θα έπρεπε να διατηρήσει τη θέση του. Έπειτα από προσωρινή άδεια, ο δημοσιογράφος είχε επιστρέψει στη διεύθυνση της BILD.

 

«Έτσι είναι πάντα στην BILD. Εκείνες που κοιμούνται με το αφεντικό παίρνουν καλύτερες θέσεις», δήλωσε  δημοσιογράφος στη νομική εταιρεία, η οποία προσελήφθη από τους εκδότες για να ερευνήσει την υπόθεση.