iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Παρασκευή - 17 Μαΐου 2024

''Σόδομα και Γόμορα'' στην
εφημερίδα Bild με τον
μπερμπάντη διευθυντή


Νέες αποκαλύψεις για τον αντιεπαγγελματικό τρόπο με τον οποίο δρούσε τα τελευταία χρόνια ο διευθυντής σύνταξης της γερμανικής εφημερίδας «Bild», Γιούλιαν Ράιχελτ, βλέπουν το φως της δημοσιότητας, λίγα 24ωρα μετά την αποπομπή του.

Ο Γερμανός δημοσιογράφος, ο οποίος είχε γίνει γνωστός στη πατρίδα του ως πολεμικός ανταποκριτής, είχε έναν ιδιαίτερο τρόπο να ρίχνει στο κρεβάτι τις γυναίκες, είτε ασκούμενες είτε επαγγελματίες, όπως αποκαλύπτουν οι New York Times και ο Γερμανικός Τύπος.

 

Το γερμανικό περιοδικό «Spiegel» αναφέρει ότι οι συνάδελφοί του τον περιγράφουν ως έναν άνθρωπο που έχει εμμονή με την εξουσία. Ως κάποιον που ταπείνωνε συναδέλφους του, που έβλεπε παντού προδότες και ανταγωνιστές.
Λέγεται ότι ο Ράιχελτ παρενοχλούσε σεξουαλικά νέες δημοσιογράφους, κυρίως όμως ασκούμενες.
Αρκετές γυναίκες υποστήριξαν ότι ο Ράιχελτ τις προσέγγιζε στην αρχή της εκπαίδευσής τους ως «μέντορας». Επικοινωνούσε μαζί τους τακτικά και τους έδινε συγχαρητήρια για τη δουλειά τους.
Ο Ράιχελτ εργαζόταν στον όμιλο ΜΜΕ «Αxel Springer» από το 2002.

Το γεγονός ότι ο Ράιχελτ κατηγορείται τώρα για κατάχρηση εξουσίας, ανάρμοστες σχέσεις, εκφοβισμό και χρήση ουσιών εντός της εφημερίδας δείχνει ότι όχι μόνο δεν μπορούσε να διαχωρίσει τα επαγγελματικά από τα προσωπικά αλλά κι ότι είχε έναν φύλακα-άγγελο να τον προστατεύσει.