iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Τετάρτη - 01 Μαΐου 2024

Φρικαλεότητα στις φυλακές
του Εκουαδόρ με
δεκάδες νεκρούς


Νέες συγκρούσεις μεταξύ συμμοριών κρατουμένων στοίχισαν τη ζωή σε τουλάχιστον 68 εγκλείστους στη φυλακή της Γουαγιακίλ στον Ισημερινό, όπου η κυβέρνηση, παρά τις εξαγγελίες της, μοιάζει να αδυνατεί να ελέγξει τη σοβαρή κρίση στο σύστημα των σωφρονιστικών καταστημάτων που αντιμετωπίζει η χώρα εδώ και μήνες.

Με μαχαίρια, με πυροβόλα όπλα και με εκρηκτικά, οι συγκρούσεις μεταξύ των φυλακισμένων άρχισαν το βράδυ της Παρασκευής στη δεύτερη πτέρυγα του μεγάλου σωφρονιστικού καταστήματος της Γουαγιακίλ, της μεγαλύτερης πόλης στο νοτιοδυτικό τμήμα της χώρας.

«Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, περίπου 68 φυλακισμένοι σκοτώθηκαν και άλλοι 25 τραυματίστηκαν», ανέφερε το γραφείο του γενικού εισαγγελέα, συμπληρώνοντας πως διενεργεί έρευνα.
Τα γεγονότα, που σημαδεύτηκαν από «περισσότερη βία από το συνηθισμένο», οφείλονταν σε «διένεξη για τον έλεγχο τομέων μεταξύ συμμοριών κακοποιών στο εσωτερικό της φυλακής», εξήγησε η διευθύντρια της αστυνομίας.

Οι νεκροί ακρωτηριάστηκαν. αποκεφαλίστηκαν, διαμελίστηκαν ή κάηκαν.

Μέσω Twitter, ο πρόεδρος Γκιγιέρμο Λάσο εξέφρασε «τα ειλικρινή συλλυπητήριά μου στις οικογένειες που έχασαν οικείους τους».