iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Κυριακή - 05 Μαΐου 2024

Πέθαναν δύο
ποδοσφαιριστές την
ώρα του αγώνα


Θρήνος επικρατεί σε Αλγερία και Ομάν για τον θάνατο δύο ποδοσφαιριστών, οι οποίοι κατέρρευσαν και άφησαν την τελευταία τους πνοή στο γήπεδο. 

Το αλγερινό ποδόσφαιρο είναι σοκαρισμένο απ' την απώλεια του Σοφιάν Λουκάρ, ο οποίος, όπως μετέδωσαν τοπικά ειδησεογραφικά ΜΜΕ αλλά και το Reuters υπέστη καρδιακή προσβολή και πέθανε μετά από σύγκρουση με τον τερματοφύλακα της ομάδας του σε αναμέτρηση για το πρωτάθλημα της Β΄ κατηγορίας που διεξήχθη ανήμερα των Χριστουγέννων στο Οράν.

Το πρακτορείο APS ανέφερε ότι ο 28χρονος ποδοσφαιριστής, ο οποίος αγωνιζόταν στη Μουλούντια Σαΐντα, τραυματίστηκε κατά τη σύγκρουση με τον συμπαίκτη του στη διάρκεια του πρώτου ημιχρόνου στην εκτός έδρας αναμέτρηση με την ASM Οράν. Αρχικά, ο άτυχος παίκτης, αφού δέχθηκε τις πρώτες βοήθειες απ' το ιατρικό επιτελείο, συνέχισε να αγωνίζεται αλλά περίπου ένα δεκάλεπτο αργότερα κατέρρευσε στο γήπεδο.

Ο Λουκάρ διακομίσθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο, αλλά, σύμφωνα με το APS, εξέπνευσε καθ' οδόν από ανακοπή καρδιάς. Μάλιστα, όταν έγινε γνωστή στο γήπεδο η τραγική είδηση, οι δυο ομάδες εγκατέλειψαν τον αγωνιστικό χώρο και το παιχνίδι διεκόπη, ενώ στα αποδυτήρια οι παίκτες ήταν συγκλονισμένοι.

Παράλληλα, την τελευταία του πνοή άφησε ύστερα από καρδιακή προσβολή που υπέστη στην προθέρμανση, 29χρονος ποδοσφαιριστής στο πρωτάθλημα του Ομάν.

Ο Μουκχαλέντ Αλ-Ρακαντί έχασε τη ζωή του την Πέμπτη (23/12) στο πλαίσιο των υποχρεώσεών του με την ομάδα του, Muscat FC. Ο άτυχος παίκτης υπέστη έμφραγμα κατά το ζέσταμα πριν απ' τον αγώνα με την Suwaiq και παρότι μεταφέρθηκε άμεσα στο νοσοκομείο, δεν τα κατάφερε. Ο Αλ-Ρακαντί άφησε την τελευταία του πνοή μερικές ώρες αργότερα. «Το club και οι διοικούντες εκφράζουν τα συλλυπητήριά τους στην οικογένειά του» ανέφερε μεταξύ άλλων η ανακοίνωση του συλλόγου.