iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Σάββατο - 18 Μαΐου 2024

Νεκροί τέσσερις
κολυμβητές από
επίθεση πιράνχας


Τα πτώματα τεσσάρων κολυμβητών βρέθηκαν κατακρεουργημένα από πιράνχας σε μια σειρά επιθέσεων που έχουν προκαλέσει σοκ σε ολόκληρη τη Νότια Αμερική.

Οι επιθέσεις έγιναν στην Παραγουάη, όπου οι κάτοικοι το τελευταίο διάστημα επισκέπτονται μαζικά τους ποταμούς για να δροσιστούν, λόγω του καύσωνα που πλήττει τη χώρα.

Ο πρώτος φρικτός θάνατος από πιράνχας για το 2022 κατεγράφη την Κυριακή, όταν 22χρονος άνδρας έκανε μπάνιο στον ποταμό Παραγουάη.

Ο συναγερμός σήμανε όταν εξαφανίστηκε ξαφνικά. Οταν τελικά βρέθηκε , 45 λεπτά αργότερα, ήταν νεκρός και αρκετά μέρη του κορμιού του είχαν φαγωθεί από τα πιράνχας.

Η δεύτερη επίθεση συνέβη επίσης στον ποταμό Παραγουάη, όταν ένας 49χρονος άνδρας βρέθηκε νεκρός μετά από επίθεση που δέχτηκε από πιράνχας.

Είχε δηλωθεί η εξαφάνισή του ώρες νωρίτερα και βρέθηκε επίσης με σοβαρά δαγκώματα στο πρόσωπο. Σε αυτή την περίπτωση, ωστόσο, πιστεύεται ότι ο άνδρας πέθανε από καρδιακή προσβολή και μόνο τότε του επιτέθηκαν τα πιράνχας.

Δύο άλλοι άνθρωποι βρέθηκαν νεκροί με δαγκώματα από πιράνχας στα σώματά τους στον ποταμό Τεμπικουάρι, την Κυριακή.

Υπήρξαν και άλλες φερόμενες επιθέσεις, οι οποίες δεν ήταν θανατηφόρες αλλά είχαν ως συνέπεια σοβαρούς τραυματισμούς, στον ποταμό Παρανά.