iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Κυριακή - 05 Μαΐου 2024

Ο Στράτος Σεφτελής
για την υπόθεση του
Νόβακ Τζόκοβιτς


Για να πούμε μερικές αλήθειες ακόμη σχετικά με το θέμα Τζόκοβιτς.
Τώρα που έχει κατακαθίσει η σκόνη φαίνεται ότι το θέμα προέκυψε από εσωτερική πολιτική σύγκρουση στην Αυστραλία, που βρήκε έδαφος στον διαχρονικό ρατσισμό που διακατέχει την χώρα.
Ο Τζόκοβιτς έχει βίζα εισόδου στην χώρα μετά απο εξέταση του θέματος του απο την τοπική κυβέρνηση της Βικτόρια. Την διαδικασία κίνησε η ομοσπονδία τένις της Αυστραλίας, η οποία αυτή υπέδειξε τον τρόπο για να μπει στην χώρα αν και ανεμβολιαστος.
Η Βικτόρια έχει κυβέρνηση Εργατικών.
Στην πορεία μπήκε προφανώς στην μέση η ομοσπονδιακή κυβέρνηση της Αυστραλίας. Η οποία ελέγχεται απο τους Συντηρητικούς… Αγνόησε την απόφαση της τοπικής κυβέρνησης της Βικτόρια με θύμα μια παγκόσμια προσωπικότητα, με προφανή σκοπό να έχει εκλογικά οφέλη στις επερχόμενες εκλογές της Αυστραλίας…!!!!
Το ζήτημα λοιπόν είναι αποκλειστικά εσωτερικό της Αυστραλίας. Ο Τζόκοβιτς ότι του ζήτησαν το προσκόμισε. Ανάμεσα στα έγγραφα που προσκόμισε ήταν και επίσημη βεβαίωση ότι νόσησε από COVID στις 16 Δεκεμβρίου.
Ο Guardian έχει πρωτοσέλιδο σήμερα ότι … « οι Αυστραλοί πήγαν τον Τζόκοβιτς μέχρι την χώρα τους για να τον ξευτιλίσουν».
Φοβερό…;
Όσο και ακραία αν είναι αυτή η έκδοχη, μπορεί να μπει σε σοβαρή συζήτηση. Ο ρατσισμός σε αυτή την χώρα είναι ακραίος και αυθεντικός. Ο δικός μας ρατσισμός είναι παιδική χαρά μπροστά σε αυτόν.
Οι Σέρβοι που ζουν και εργάζονται εκεί αποκαλούνται υποτιμητικά «Balkans”… Όπως και οι Έλληνες… Σε κάθε τους βήμα συναντούν ξυνες μούρες και υποτιμητικά λόξα βλέμματα… Έπρεπε να παλέψουν παρά πολύ σκληρά για χρονια για να τους αποδείξουν ότι είναι καλύτεροι από αυτους. Σε όλα!!!
Ο Μόρισον λοιπόν πόνταρε και στον ρατσισμό των ψηφοφόρων του!
Έχουμε τώρα μπροστά μας το δικαστήριο της Δευτέρας, όπου έχει προσφύγει ο Τζόκοβιτς. Εκεί θα γελάσει κάθε πικραμένος! Αυτό προβλέπω… Εκεί θα πνιγεί με το σάλιο του ένα γελοίο σύστημα βυθισμένο στη τυπολαγνεια. Υπομονή….
Η κυβέρνηση της Αυστραλίας, μέσω του τοπικού Τυπου που ελέγχει απόλυτα (άλλωστε ο πρωθυπουργός Μόρισον είναι παιδί του σωλήνα Μέρντοχ…), πονηρά πήγε να αποπροσανατολίσει την κουβεντα και να την στρέψει προς την ασέβεια προς τους νόμους από την πλευρά του Τζόκοβιτς. Ισχύει βέβαια ακριβώς το αντίθετο!
Ο Τζόκοβιτς σεβάστηκε απόλυτα τους νόμους τους. Αυτοί δεν τους σεβάστηκαν.
Και επειδή ο Τζόκοβιτς είναι τεράστια προσωπικότητα, η ζημιά δυσφήμισης που του έκαναν είναι τεράστια. Άρα θα τους πάρει και τα σώβρακα, αν αποφασίσει να τους κυνηγήσει. Και πιστεύω ότι θα τους κυνηγήσει μέχρι την κόλαση, επειδή ακριβώς είναι Σέρβος. Και όπως ξερουμε ο Θεός να σε φυλάει μη μπλέξεις με Σέρβο…
Και κάτι τελευταίο: Η κυβέρνηση της Αυστραλίας (ναι αυτή που στην αρχή ελεγε πως δεν υπάρχει ιός ταυτιζόμενη πλήρως με τον Τραμπ) επικαλείται λόγους υγείας. Και πως με αυτά τα μέτρα έχει καταφέρει να μην έχει πρόβλημα η χώρα.
Η Αυστραλία χθες είχε 80.000 κρούσματα…!
Αυτά...
ΠΗΓΗ fb
Ο Στράτος Σεφτελής είναι έγκριτος αθλητικογράφος