iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Κυριακή - 19 Μαΐου 2024

Ο δικαστής που δικαίωσε
τον Τζόκοβιτς λάτρης
του ιπποδρόμου!


Πρόσωπο της ημέρας έχει γίνει ο Αυστραλός δικαστής Άντονι Κέλι, λόγω της απόφασης για τον Σέρβο τενίστα Νόβακ Τζόκοβιτς.

Χάρη σε αυτόν, ο σούπερ σταρ αφέθηκε ελεύθερος καθώς το δικαστήριο αποφάσισε να αλλάξει την ακύρωση της βίζας του και να παραμείνει στη χώρα για να αγωνιστεί για τον 21ο τίτλο Grand Slam στο Australian Open,σε μια ανατρεπτική, και απρόβλεπτη για τους περισσότερους, σκέψη.

Ο δικαστής ουσιαστικά στράφηκε και κατά των κρατικών υπηρεσιών της χώρας του, που είχαν ακυρώσει τη βίζα για τον Νο.1 τενίστα του κόσμου κι ήταν έτοιμες να τον απελάσουν.

To No.1 του κόσμου έφτασε στην Αυστραλία την Πέμπτη έχοντας στα χέρια του, όπως πίστευε, μια έγκυρη ιατρική εξαίρεση για τους κανόνες εμβολιασμού, δηλώνοντας πως είχε νοσήσει από κορωνοϊό τον περασμένο μήνα. Όμως οι συνοριοφύλακες απέρριψαν τα έγγραφα και ακύρωσαν τη βίζα του, με τον Τζόκοβιτς να τίθεται υπό κράτηση μαζί με πρόσφυγες ενώ περίμενε την προσφυγή του ενώπιον του δικαστηρίου.

Αυτή η ακρόαση πραγματοποιήθηκε σήμερα, με τον δικαστή Άντονι Κέλι να ακυρώνει την απόφαση για ανάκληση της βίζας του, κρίνοντας ως παράλογους τους συνοριοφύλακες καθώς και το γεγονός πως δεν έδωσαν στον Τζόκοβιτς αρκετό χρόνο για να ασκήσει έφεση.

Ο Άντονι Κέλι συμφώνησε με το επιχείρημα των συνηγόρων υπεράσπισης ότι ο Τζόκοβιτς παρουσίασε όλα τα απαραίτητα ιατρικά έγγραφα στους αξιωματούχους, δηλώνοντας μάλιστα «ταραγμένος» από τα στοιχεία της υπόθεσης.

Επανέλαβε, το γεγονός ότι η εξαίρεση του Τζόκοβιτς χορηγήθηκε από δύο ξεχωριστά ιατρικά συμβούλια στην Αυστραλία, «καίγοντας» προς το παρόν την αυστραλιανή πλευρά!

Χαρακτηριστική ήταν η φράση του, ο οποίος τόνισε με νόημα «τι άλλο θα μπορούσε να κάνει δηλαδή αυτός ο άνθρωπος;», ενώ επισήμανε ότι βάσει των στοιχείων φαίνεται πως ο Τζόκοβιτς δεν είχε πρόσβαση σε καμία βοήθεια.

Η απόφαση αυτή προκάλεσε ποικίλες αντιδράσεις, αλλά και... παραφροσύνη με τους οπαδούς του Τζόκοβιτς στους δρόμους της Μελβούρνης.
Ο Άντονι Κέλι πριν γίνει δικαστής ασκούσε τη δικηγορία και ειδικευόταν στο εταιρικό δίκαιο. Επίσης, προσέφερε υπηρεσίες στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου της Μελβούρνης συμβουλεύοντας τελειόφοιτους και ασκούμενους σπουδαστές. Είναι πατέρας μίας κόρης.

Πάντως, το αγαπημένο του σπορ δεν είναι το τένις, αλλά σύμφωνα με δημοσιεύματα, οι... ιπποδρομίες.