iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Κυριακή - 05 Μαΐου 2024

Απέλαση του Τζόκοβιτς
αποφάσισε το
δικαστήριο


Το Ομοσπονδιακό Δικαστήριο στη Μελβούρνη αποφάσισε ομόφωνα το απόγευμα της Κυριακής (τοπική ώρα) να απορρίψει τη έφεση του Νόβακ Τζόκοβιτς κατά της απόφασης για την απέλασή του.

Έτσι, ο Σέρβος τενίστας υποχρεώνεται να αποχωρήσει από την Αυστραλία, χάνοντας το δικαίωμα συμμετοχής στο Australian Open, που ξεκινά τη Δευτέρα.

Ο ανώτατος δικαστής Άλσοπ εξήγησε στα διεθνή μέσα ότι ο Νόβακ Τζόκοβιτς δεν ασκούσε έφεση κατά της απόφασης που είχε λάβει ο υπουργός Μετανάστευσης, αλλά κατέθεσε αίτηση στο Ομοσπονδιακό Δικαστήριο για να ελέγξει τη νομιμότητα της απόφασης.

Το δικαστήριο θα καταθέσει τους λόγους για την απόρριψη της υπόθεσης του Τζόκοβιτς σε εύθετο χρόνο.

«Θα γίνει ήρωας των αντιεμβολιαστών αν τον απελάσετε» είπαν στην εκδίκαση οι συνήγοροί του

Ολοκληρώθηκε νωρίτερα ενώπιον του Ομοσπονδιακού Δικαστηρίου στη Μελβούρνη η εκδίκαση της έφεσης που έχει ασκήσει ο Νόβακ Τζόκοβιτς κατά της απόφασης του υπουργού Μετανάστευσης της Αυστραλίας να ακυρώσει τη βίζα του.

Ο δικηγόρος Alex Lloyd, εκπροσωπώντας τον υπουργό Μετανάστευσης Alex Hawke, υποστήριξε ότι η κυβέρνηση της Αυστραλίας έχει πλήρη επίγνωση των επιπτώσεων που μπορεί να έχει η ακύρωση της βίζας και η απέλαση του Νόβακ Τζόκοβιτς από την Αυστραλία. Επίσης, σε ό,τι αφορά στον Σέρβο πρωταθλητή, ο Lloyd είπε ότι είχε κάθε ευκαιρία να εμβολιαστεί προτού φτάσει στη Μελβούρνη για το Αυστραλιανό Open. Εκείνος όμως δεν έκανε κάτι τέτοιο επειδή είναι ιδεολογικά ενάντιος στον εμβολιασμό.