iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Παρασκευή - 03 Μαΐου 2024

Σίγησε για πάντα
η φωνή του
Meat Loaf (video)


Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 74 ετών ο βετεράνος τραγουδιστής της ροκ και ηθοποιός Meat Loaf (κατά κόσμον Μάρβιν Λι Άντεϊ), ο οποίος ήταν γνωστός για την τριλογία των άλμπουμ «Bat Out of Hell», το τραγούδι «I’d Do Anything For Love» αλλά και τη συμμετοχή του στο Rocky Horror Picture Show.

Ο θρυλικός τραγουδιστής πέθανε στο πλευρό της συζύγου του, Ντέμπορα, ενώ οι κόρες του, Περλ και Αμάντα, όπως και στενοί φίλοι της οικογένειας, πέρασαν χρόνο μαζί του και τον αποχαιρέτησαν το τελευταίο 24ωρο. Ακόμη δεν έχουν γίνει γνωστά τα αίτια του θανάτου του.

Γεννήθηκε στις 27 Σεπτεμβρίου 1947 στο Ντάλας του Τέξας με το όνομα Μάρβιν Λι Άντεϊ, το οποίο μετέπειτα άλλαξε σε Μάικλ, καθώς ο ίδιος είχε εξηγήσει πως μια διαφήμιση γνωστής εταιρείας τζιν ρούχων τον είχε στιγματίσει.

Ένα κακοποιημένο παιδί, ο αλκοολικός πατέρας του κυνηγούσε τον ίδιο του τον γιο, μέσα στο σπίτι, για να τον μαχαιρώσει). Ένας νεαρός που πήρε επίτηδες 30 κιλά μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα (για να μπορέσει ν 'αποφύγει την αναγκαστική στράτευση και να μη βρεθεί να πολεμά στις ζούγκλες του Βιετνάμ).
Ένα καλλιτέχνης που γνώρισε ματαιώσεις, αλλά κι ανεπανάληπτους θριάμβους (η τριλογία του "Bat Out of Hell" έχει πουλήσει πάνω από 65 εκατομμύρια δίσκους!).
Ένας διάσημος μουσικός με βραβεία, καλλιτεχνική αναγνώριση και στη μουσική και στον κινηματογράφο, αλλά και μια οικονομική κατάρρευση κι ένα παράλληλο, διαρκές, ανελέητο bullying για τη σωματοδομή και τα κιλά του (σ' εποχές, που το body shaming δεν ενδιέφερε κανέναν).

Το «Bat Out of Hell» παραμένει ένα από τα 10 άλμπουμ με τις καλύτερες πωλήσεις όλων των εποχών.