iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Τετάρτη - 01 Μαΐου 2024

6 νεκροί και δεκάδες
τραυματίες σε ματς
του κυπέλου Αφρικής


Το Copa Africa βάφτηκε με αίμα έπειτα από χάος που προκλήθηκε στο στάδιο Όλεμπε της Γιαουντέ στο Καμερούν όπου έγινε το ματς της Εθνικής Καμερούν με τις Νήσους Κομόρες για τη φάση των 16.

Σύμφωνα με ΜΜΕ της χώρας, διάφορες πηγές αλλά και επίσημη δήλωση ενός αξιωματούχου, υπάρχουν τουλάχιστον έξι νεκροί και 40 τραυματίες έπειτα από προσπάθεια εισβολής στο γήπεδο.

Σύμφωνα με τις πρώτες επίσημες πληροφορίες, οι νεκροί ανέρχονται στους έξι και δεκάδες έχουν τραυματιστεί σοβαρά κατά την προσπάθεια εισβολής φιλάθλων σε μια από τις πύλες εισόδου του σταδίου. Ο κυβερνήτης Μπιγιά, μάλιστα, δήλωσε ότι υπάρχουν φόβοι πως ο αριθμός των θυμάτων ενδέχεται να αυξηθεί. «Κάποιοι από τους τραυματίες βρίσκονται σε άθλια κατάσταση. Θα πρέπει να τους μεταφέρουμε σε εξειδικευμένο νοσοκομείο», δήλωσε η νοσοκόμα, Ολίνγκα Προυντένς.

Σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ, αξιωματούχοι της Ομοσπονδίας δήλωσαν ότι περίπου 50.000 άνθρωποι προσπάθησαν να παρακολουθήσουν τον αγώνα. Το γήπεδο έχει χωρητικότητα 60.000, αλλά δεν επετράπη να βρεθεί στις εξέδρες ποσοστό μεγαλύτερο του 80% λόγω των περιορισμών εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού. Επί της ουσίας, προσπάθησαν περισσότεροι απ' το επιτρεπόμενο όριο να εισέλθουν στο γήπεδο.

Σύμφωνα με τη δημοσιογράφο, Ρετζίνα Σόντο, που μετέδωσε άμεσα την τραγωδία, αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν ότι αρκετοί ποδοπατήθηκαν έπειτα από προσπάθεια που έγινε από οπαδούς για να εισέλθουν στο γήπεδο.