iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Δευτέρα - 06 Μαΐου 2024

Γιατροί περπατούν
στα Ιμαλάια για
να εμβολιάσουν κόσμο


Ένα παγωμένο πρωινό του Ιανουαρίου στο ελεγχόμενο από την Ινδία τμήμα του Κασμίρ, στα χωριά των Ιμαλαΐων, η Μασράτ Φάριντ, εργαζόμενη στον κλάδο της υγείας, γεμίζει με εμβόλια την τσάντα της, όσο οι ισχυροί άνεμοι και το χιόνι λυσσομανούν.

Η Φάριντ είναι μέλος μίας ομάδας υγειονομικών που πραγματοποιεί πόρτα – πόρτα την εκστρατεία εμβολιασμού της περιοχής, με σκοπό τον εμβολιασμό εφήβων και τον ενισχυτικό εμβολιασμό ηλικιωμένων στα απομακρυσμένα ορεινά χωριά.

«Πρέπει να καταπολεμήσουμε τον ιό. Πρέπει να συνεχίσουμε», δηλώνει η ίδια στο Associated Press όσο περνάει μέσα από το χιόνι που τής φτάνει μέχρι το γόνατο στο Gagangeer- ένα μικρό χωριό που βρίσκεται ανάμεσα στα δάση. Η ίδια και οι συνάδελφοί της έχουν εμβολιάσει χιλιάδες ανθρώπους τον τελευταίο χρόνο, κυρίως σε χωριά στα οποία , για να φτάσουν, πρέπει να διανύσουν μεγάλες αποστάσεις στη δύσβατη ύπαιθρο. Ωστόσο, οι πολικές θερμοκρασίες και το χιόνι, που κάνει τα πάντα πιο δύσκολα, δεν είναι τα μοναδικά εμπόδια με τα οποία έρχονται αντιμέτωποι.  

ΦΩΤΟ ΑΡ