iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Σάββατο - 27 Απριλίου 2024

30 δισ δολάρια έχασε
μέσα σε 24 ώρες ο
Μαρκ Ζούκερμπεργκ


Ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ, συνιδρυτής του Facebook και εκ των μεγαλομετόχων του, είδε την περιουσία να καταποντίζεται κατά σχεδόν 30 δισεκατομμύρια δολάρια σε μία ημέρα μετά την πτώση-ρεκόρ των μετοχών της μητρικής εταιρείας Meta.

Με τρέχουσα περιουσία 84,3 δισεκατομμυρίων δολαρίων, σύμφωνα με το Forbes, είναι η πρώτη φορά που ο 37χρονος δεν περιλαμβάνεται στους 10 πλουσιότερους ανθρώπους του πλανήτη από το καλοκαίρι του 2015.

Ο Ζούκερμπεργκ κατέχει σχεδόν το 13% της Meta Platforms, μητρική της Facebook.

Η «διαγραφή» 29,8 δισεκατομμυρίων δολαρίων από την περιουσία του Ζούκερμπεργκ είναι η δεύτερη μεγαλύτερη ημερήσια απώλεια στην ιστορία. Την ξεπερνά μόνο τα 35 δισεκατομμύρια δολάρια που έχασε ο πλουσιότερος άνθρωπος του κόσμου, ο Έλον Μασκ, τον περασμένο Νοέμβριο, αφότου έγραψε στο Twitter ότι σκοπεύει να πωλήσει το 10% του μεριδίου του στην Tesla.

Η μετοχή της Meta κατρακύλησε αφού η εταιρεία προειδοποίησε για ασθενέστερη από την αναμενόμενη αύξηση εσόδων το επόμενο τρίμηνο και είπε ότι οι πρόσφατες αλλαγές απορρήτου από την Apple θα κοστίσουν στην εταιρεία 10 δισεκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με το CNBC.

Η πτώση κατά 26% ήταν η μεγαλύτερη μονοήμερη βουτιά της Meta και είχε ως αποτέλεσμα να χαθούν πάνω από 200 δισεκατομμύρια δολάρια από την κεφαλαιοποίηση της εταιρείας. Το ποσό αυτό αποτελεί, επίσης, αρνητικό ιστορικό ρεκόρ.