iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Παρασκευή - 03 Μαΐου 2024

Ο Πούτιν έβαλε τον
Λαβρόφ σε ακόμη
μακρύτερο τραπέζι! (εικόνα)


Πολλοί ήταν εκείνοι που την περασμένη εβδομάδα σχολίασαν σκωπτικ'α την απόφαση του Βλαντίμιρ Πούτιν να συζητήσει με τον Εμανουέλ Μακρόν για την ουκρανική κρίση σε απόσταση... ασφαλείας, τοποθετώντας τον Γάλλο πρόεδρο σε ένα τραπέζι, τουλάχιστον έξι μέτρα μακριά του.

Γρήγορα η εικόνα έγινε αντικείμενο σχολιασμού στα social media. Τότε, πηγές που γνωρίζουν το υγειονομικό πρωτόκολλο του επικεφαλής του γαλλικού κράτους είπαν στο πρακτορείο Reuters ότι δόθηκαν στον Μακρόν οι εξής επιλογές: Είτε να αποδεχθεί ένα τεστ PCR στο οποίο θα τον υπέβαλαν οι ρωσικές αρχές και θα του επιτρεπόταν να κάτσει κοντά στον Πούτιν είτε, σε περίπτωση άρνησής του, θα έπρεπε να τηρήσει αυστηρότερους κανόνες κοινωνικής αποστασιοποίησης.
Γρήγορα όμως, μια νέα φωτογραφία που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο «εκτόπισε» αυτή του Μακρόν. Αυτή τη φορά ο Πούτιν τοποθέτησε τον ίδιο τον υπουργό Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ, σε ένα τραπέζι… σιδηρόδρομο. Όπως φαίνεται από την παρακάτω εικόνα, οι δύο άνδρες κάθονται αρκετά μακριά, με αρκετούς να αναρωτιούνται πώς επιτυγχάνεται η επικοινωνία μεταξύ τους.
Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ κάλεσε τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν να συνεχίσει τον διάλογο με τη Δύση, παρά το γεγονός πως οι απαντήσεις που έχει λάβει η Μόσχα μέχρι στιγμής από τους Δυτικούς στο θέμα των εγγυήσεων ασφαλείας δεν θεωρούνται ικανοποιητικές για την ίδια.