iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Δευτέρα - 06 Μαΐου 2024

Τελικά μπλόφαρε
ο Πούτιν Αποχωρούν
τα Ρωσικά στρατεύματα


Όπως δείχνουν όλα απεφεύχθη ο πόλεμος στην Ουκρανία, καθώς ο Πούτιν έπαιξε γερά το σόου της μπλόφας στη διπλωματική σκηνή.

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας και το Κρεμλίνο να επιβεβαιώνουν ότι ορισμένα ρωσικά στρατεύματα που βρίσκονται στα σύνορα με την Ουκρανία επιστρέφουν στις βάσεις τους μετά την ολοκλήρωση των στρατιωτικών ασκήσεων.

Λίγο πριν από την επίσκεψη του Γερμανού Καγκελάριου, Όλαφ Σολτς στη Μόσχα , η κίνηση αυτή μεταφράζεται ως ένδειξη για την αποκλιμάκωση της έκρυθμης κατάστασης από την πλευρά της Ρωσίας, ωστόσο, οι ασκήσεις μεγάλης κλίμακας made in Russia συνεχίζονται και δεν είναι σαφές πόσες στρατιωτικές μονάδες αποσύρονται από τα σύνορα.

Σαφές είναι το μήνυμα που στέλνει η Ουκρανία στη Ρωσία με τον υπουργό Εξωτερικών να επισημαίνει ότι, όταν δούμε να αποχωρούν τα ρωσικά στρατεύματα, θα πιστέψουμε σε μια αποκλιμάκωση της κατάστασης».

Την έναρξη της αποχώρησης επιβεβαίωσε και το Κρεμλίνο, κάνοντας λόγο για μια «φυσιολογική διαδικασία» και καταγγέλλοντας τη δυτική «υστερία» περί μιας υποτιθέμενης επικείμενης εισβολής στη χώρα αυτή από τη Μόσχα.

Λίγες ώρες νωρίτερα, η επίσημη εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, Μαρία Ζαχάροβα ξεσπάθωνε κατά της Δύσης:  «Η 15η Φεβρουαρίου θα γραφτεί στην ιστορία ως η μέρα που απέτυχε η πολεμική προπαγάνδα της Δύσης», γράφει σε ανάρτησή της στο Telegram.


Προτού εισέλθουν στη χώρα, ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν ζήτησε από τον Γερμανό Καγκελάριο όπως και τα μέλη της αντιπροσωπείας του να υποβληθούν σε τρία μοριακά τεστ , τέσσερα 24ωρα πριν την αναχώρησή τους από το Βερολίνο. Το τελευταίο μοριακό τεστ έπρεπε να γίνει μία ημέρα πριν από την αναχώρηση.

Ο Όλαφ Σολτς δεν αποδέχθηκε τους όρους του Πούτιν και υποβλήθηκε σε γερμανικό PCR τεστ από γιατρό της γερμανικής πρεσβείας στη Μόσχα αμέσως μετά την προσγείωση του αεροπλάνου. Η μόνη παραχώρηση που έκαναν οι Ρώσοι ήταν να στείλουν κάποιον στο κυβερνητικό Airbus να παρακολουθήσει ότι γίνεται σωστά το μοριακό τεστ του Σολτς.