iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Παρασκευή - 03 Μαΐου 2024

Μόσχα Γιατί ο
Μπολσονάρου δεν κάθισε
στο τραπέζι μακρυνάρι ;


Το τραπέζι... σιδηρόδρομος του Βλαντίμιρ Πούτιν δίχως καμία αμφιβολία κάνει τον γύρο του διαδικτύου εδώ και μερικές εβδομάδες, στη σκιά της ουκρανικής κρίσης.

Εκεί, ο Ρώσος πρόεδρος συνομιλεί με ηγέτες άλλων χωρών, καθώς και με υψηλόβαθμα στελέχη σε μια απόσταση... ασφαλείας, που αγγίζει περίπου τα έξι μέτρα. Ο Γάλλος πρόεδρος Μακρόν ήταν ο πρώτος τη δεδομένη χρονική συγκυρία που κάθισε στο περιβόητο τραπέζι του Πούτιν, για να ακολουθήσουν και άλλοι, όπως ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ και ο Γερμανός καγκελάριος, Όλαφ Σολτς.

Διεθνή πρακτορεία προσπάθησαν να απαντήσουν στο ερώτημα που ταλανίζει εκατομμύρια ανθρώπους ανά τον κόσμο: Γιατί ο Πούτιν συνομιλεί σε τόσο μακρινή απόσταση με ηγέτες άλλων χωρών; Πρόκειται για παιχνίδι εξουσίας ή ο Ρώσος πρόεδρος φοβάται μην κολλήσει κορωνοϊό;
Ωστόσο, τα μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης που πολλοί λένε ότι ο Πούτιν εφαρμόζει έκαναν... φτερά κατά τη συνάντησή του με τον ακροδεξιό πρόεδρο της Βραζιλίας, Ζαΐχ Μπολσονάρου. Με το κλίμα να είναι ιδιαίτερα χαλαρό, Πούτιν και Μπολσονάρου αντάλλαξαν χειραψίες, ενώ κάθισαν σε πολύ κοντινή απόσταση. Ενα τελείως διαφορετικό, δηλαδή, πρωτόκολλο από ό,τι συνέβαινε στις συναντήσεις του Ρώσου προέδρου με ηγέτες άλλων χωρών.

Ο ανεμβολίαστος Μπολσονάρου λοιπόν φαίνεται να δέχθηκε να υποβληθεί σε ρωσικό PCR τεστ κατά την άφιξή του στη Μόσχα, κάτι που του επέτρεψε να έρθει σε απόσταση... αναπνοής από τον Βλαντίμιρ Πούτιν.