iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Παρασκευή - 03 Μαΐου 2024

Στην Αμερικανική
κυβέρνηση το πρώτο
non binary άτομο


Η κυβέρνηση Μπάιντεν προσέλαβε το πρώτο “non binary” άτομο ( έτσι ονομάζονται στην ορολογία του Κινήματος ΛΟΑΤΚΙ τα άτομα που δεν θεωρούν ότι είναι θηλυκά ή αρσενικά, αλλά και τα δύο ή κάπου ενδιάμεσα) σε υψηλή θέση ευθύνης της Ομοσπονδιακής κυβέρνησης.

Πρόκειται για τον Σαμ Μπρίντον, ο οποίος αναλαμβάνει τη θέση του αναπληρωτή βοηθού Γραμματέα καταλοίπων καυσίμων και αποβλήτων στο Γραφείο Πυρηνικής Ενέργειας του Υπουργείου Ενέργειας.

Ο Μπρίντον, έκανε μια ανάρτηση στο LinkedIn, όπου αναφέρει ότι «πιστεύει πως θα είναι το «πρώτο άτομο με απροσδιόριστο φύλο στην ηγεσία της Ομοσπονδιακής κυβέρνησης. Σε αυτόν τον ρόλο θα κάνω αυτό που πάντα ονειρευόμουν, να συμμετέχω στην προσπάθεια επίλυσης των προκλήσεων των πυρηνικών αποβλήτων του έθνους», είπε ο Μπρίντον. «Θα κάνω ό,τι μπορώ για να φέρω καινοτόμο σκέψη σε αυτόν τον κυβερνητικό ρόλο». Και συνεχίζει: «Ναι, ξέρω ότι δεν θα είναι εύκολο. Ναι, συνειδητοποιώ ότι αυτή είναι μια τεράστια πρόκληση. Ναι, είμαι έτοιμος να το αναλάβω. Δεν μπορείτε να καταλάβετε πόσο ενθουσιασμένος είμαι. Νευρικός, αλλά τόσο πολύ ενθουσιασμένος».