iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Πέμπτη - 02 Μαΐου 2024

Σαρώνει τη Βρετανία
η κακοκαιρία ''Γιούνις''
Ένας νεκρός


Σε συναγερμό βρίσκεται το Ηνωμένο Βασίλειο, καθώς σημειώθηκε ο πρώτος θάνατος από την κακοκαιρία «Γιούνις» εν μέσω σοβαρών καταστροφών από τους θυελλώδεις ανέμους.

Ένα δέντρο έπεσε και σκότωσε έναν άνδρα στην περιοχή της Ιρλανδία, ενώ η κακοκαιρία «Γιούνις» μαίνεται και προκαλεί σοβαρά προβλήματα σε ηλεκτροδότηση και κυκλοφορία. Τοπικά ΜΜΕ αναφέρουν πως ο άτυχος άνδρας ήταν δημοτικός υπάλληλος και πως τη στιγμή του δυστυχήματος καθάριζε δέντρα που είχαν πέσει στην περιοχή, με έναν συνάδελφό του.

Εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι παρακολουθούν ένα κανάλι στο YouTube καταγράφει ζωντανά τις προσγειώσεις αεροπλάνων στο αεροδρόμιο Χίθροου του Λονδίνου, εν μέσω των πανίσχυρων ανέμων.
Οι άνεμοι έχουν σαρώσει περιοχές της Βρετανίας φτάνοντας σε πολύ μεγάλες ταχύτητες, ρίχνοντας δέντρα και φορτηγά που βρίσκουν στον δρόμο τους. Οι πολίτες καλούνται να μην βγαίνουν από τα σπίτια τους, αν αυτό δεν είναι απαραίτητο, όσο χιλιάδες νοικοκυριά έχουν μείνει χωρίς ρεύμα.

Η οροφή του γηπέδου "O2 Arena" στο Λονδίνο έχει δεχτεί σοβαρές ζημιές εξαιτίας της κακοκαιρίας, ενώ οι Αρχές προειδοποιούν για επικίνδυνα συντρίμμια και αποκολλήσεις σκεπών, εφιστώντας την προσοχή των πολιτών.
Σχολεία έχουν κλείσει, δρομολόγια τρένων και πτήσεις έχουν ακυρωθεί και οι δυνάμεις του στρατού βρίσκονται σε ετοιμότητα. Το πρακτορείο Reuters μάλιστα αναφέρει πως έχουν ακυρωθεί 436 πτήσεις του Ηνωμένου Βασιλείου εξαιτίας της κακοκαιρίας.