iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Σάββατο - 04 Μαΐου 2024

Φήμες για ''απόδραση''
του Ζελένσκι από
την Ουκρανία...


Σύμφωνα με τηλεγράφημα του ρωσικού ειδησεογραφικού πρακτορείου Ria-Novosti μετά από «αναφορές» ότι ο Ουκρανός πρόεδρος δεν επικοινώνησε όπως είχε προγραμματιστεί με τον Ιταλό πρωθυπουργό Μάριο Ντράγκι, ένα αεροσκάφος απογειώθηκε από αεροδρόμιο κοντά στο Κίεβο, μολονότι έχουν απαγορευτεί οι πτήσεις πάνω από την Ουκρανία.

Φήμες αναφέρουν ότι το αεροσκάφος ενδεχομένως να μεταφέρει εκτός Ουκρανίας τον Ζελένσκι, την ώρα που μαίνονται οι μάχες στο Κίεβο και οι ρωσικές δυνάμεις βρίσκονται σε απόσταση αναπνοής από κυβερνητικά κτίρια στην καρδιά της πρωτεύουσας.

Ο Ζελένσκι απαντά στον Ντράγκι: «Την επόμενη φορά θα προσπαθήσω να αλλάξω το πρόγραμμα πολέμου»
Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι απάντησε στον Μάριο Ντράγκι αφότου ο Ιταλός πρωθυπουργός είπε στους δημοσιογράφους πως ο ίδιος και ο Ζελένσκι είχαν προγραμματίσει μια τηλεφωνική επικοινωνία για σήμερα το πρωί, αλλά η κλήση δεν πραγματοποιήθηκε καθώς ο Ουκρανός πρόεδρος «δεν ήταν πλέον διαθέσιμος».

Ο Ζελένσκι, αντέδρασε, γράφοντας στο Twitter: «Σήμερα στις 10:30 π.μ. στις εισόδους του Τσερνίχιβ, του Χοστόμελ και της Μελιτόπολης έγιναν σφοδρές μάχες. Άνθρωποι πέθαναν. Την επόμενη φορά θα προσπαθήσω να αλλάξω το πρόγραμμα του πολέμου για να μιλήσω με τον Μάριο Ντράγκι μια συγκεκριμένη ώρα. Εν τω μεταξύ, η Ουκρανία συνεχίζει να αγωνίζεται για το λαό της».