iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Πέμπτη - 02 Μαΐου 2024

Άγνωστο αν υπήρξε
κάποια πρώτη συμφωνία
στο Ουκρανικό


Σε εξέλιξη βρίσκεται ο 3ος γύρων των συνομιλιών μεταξύ Ρώσων και Ουκρανών αξιωματούχων για τα σύνορα με τη Λευκορωσία, σύμφωνα με το SkyNEWS, το οποίο επικαλέστηκε πηγή από το κοινοβούλιο της Ουκρανίας.

Στις 16:51 το SkyNews σε νέα ανάρτηση αναφέρει πως οι διαπραγματεύσεις ανάμεσα σε Ρωσία-Ουκρανία συνεχίζονται.
Στο δημοσίευμα αναφέρει πως η Ουκρανία διευκρινίζει ότι οι συνομιλίες με τη Ρωσία βρίσκονται ακόμη σε εξέλιξη. Νωρίτερα, το κοινοβούλιο της Ουκρανίας φάνηκε να λέει ότι οι συνομιλίες με Ρώσους αξιωματούχους στα σύνορα με τη Λευκορωσία έχουν τερματιστεί.
Αλλά έκτοτε διευκρίνισαν ότι οι αξιωματούχοι απλώς έκαναν ένα διάλειμμα και ότι ένας τρίτος γύρος διαπραγματεύσεων ξεκινά και πάλι σύντομα.

Οι συζητήσεις των αντιπροσωπειών των δυο χωρών διεξάγονται στο σημείο «Aleksandrovka - Vilcha» της πόλης Γκόμελ της Λευκορωσίας. Σύμφωνα με όσα έχουν διαρρεύσει από το γραφείο του Ζελένσκι, η ουκρανική αντιπροσωπεία στις συνομιλίες με την Ρωσία ζήτησε την αποχώρηση όλων των ρωσικών δυνάμεων από το ουκρανικό έδαφος, περιλαμβανομένων της Κριμαίας και του Ντονμπάς.

H ουκρανική αντιπροσωπεία έφτασε εκεί με ελικόπτερα. Σε αυτή συμμετείχαν ο υπουργός Αμυνας Ολέκσιι Ρέζνικοφ, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Τοτσίτσκιι, ο σύμβουλος του Ζελένσκι, Μιχάιλο Ποντόλιακ, οι βουλευτές Αρακάμια και Ουμέροφ και ο εκπρόσωπος της Τριμερούς Ομάδας Επαφής, Κόστιν.