iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Πέμπτη - 09 Μαΐου 2024

Έκλαψε ο Μάικλ Κίτον
παίρνοντας το
βραβείο SAG


Ο Μάικλ Κίτον αποδέχθηκε με τιμή το βραβείο SAG για την εξαιρετική του ερμηνεία στην τηλεοπτική σειρά Dopesick, ωστόσο όταν θυμήθηκε τον ανιψιό του που πέθανε από υπερβολική δόση ναρκωτικών το 2016, δεν μπόρεσε να συγκρατήσει τα δάκρυά του.

H μίνι σειρά Dopesick, στην οποία πρωταγωνίστησε ο ηθοποιός, εξετάζει πώς μια εταιρεία πυροδότησε την χειρότερη επιδημία ναρκωτικών στην ιστορία της Αμερικής.

Η σειρά μεταφέρει τους θεατές στο επίκεντρο της μάχης της Αμερικής με την εξάρτηση στα οπιοειδή φάρμακα, από τα γραφεία των μεγάλων φαρμακευτικών, την αναστατωμένη μεταλλευτική βιομηχανία της Virginia, μέχρι και τους διαδρόμους της Δίωξης Ναρκωτικών.

Ο Μάικλ Κίτον άρχισε να βουρκώνει όταν αφιέρωσε το βραβείο SAG στον ανιψιό του, ο οποίος πέθανε από υπερβολική δόση φαιντανύλης και ηρωίνης: «Αυτό είναι για τον ανιψιό μου, τον Μάικλ, και την αδερφή μου, την Παμ. Έχασα τον ανιψιό μου τον Μάικλ από ναρκωτικά και με πονάει. Στην αδερφή μου Παμ, ευχαριστώ», είπε με τρεμάμενη φωνή, καθώς κρατούσε το αγαλματίδιο.

Νωρίτερα, ο ηθοποιός είχε μιλήσει στην εκπομπή 60 Minutes για τον θάνατο του ανιψιού του, αποκαλύπτοντας τον τρόπο που κατάφερε να παίξει έναν ρόλο που σχετίζεται με ένα τόσο προσωπικό θέμα. Όπως ανέφερε, προσπάθησε να «αφαιρέσει το συναίσθημα», προκειμένου να επικεντρωθεί στη δουλειά του.