iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Κυριακή - 19 Μαΐου 2024

Πουλάει την Τσέλσι ο
Αμπράμοβιτς Όλα τα
χρήματα στην Ουκρανία


Ο Ρομάν Αμπράμοβιτς επιβεβαίωσε ότι πουλάει την Τσέλσι έναντι 1,5 δισ. βρετανικών λιρών.

O Ρώσος επιχειρηματίας δήλωσε ότι αποφάσισε να πουλήσει την ποδοσφαιρική ομάδα της Τσέλσι και -όπως είπε- θα δώσει τα χρήματα από την πώληση για να βοηθήσει τα θύματα του πολέμου στην Ουκρανία.

«Πάντα έπαιρνα αποφάσεις έχοντας κατά νου το συμφέρον του συλλόγου», ανέφερε σε δήλωσή του ο Αμπράμοβιτς και πρόσθεσε ότι στην τρέχουσα κατάσταση «έλαβα την απόφαση να πουλήσω» την Τσέλσι, «καθώς πιστεύω ότι αυτό είναι προς το συμφέρον του συλλόγου, των φιλάθλων, των εργαζομένων, καθώς και των χορηγών και συνεργατών της ομάδας».

Σύμφωνα με τα βρετανικά ΜΜΕ, ο Ρώσος κροίσος θέλει να εισπράξει 2,5 δισ. δολάρια από την πώληση της Τσέλσι. Επίσης, αναφέρεται ότι έχει διαγράψει τα δάνεια -ύψους 1,5 δισ. λιρών- που έχει δώσει στον σύλλογο.
Ο Αμπράμοβιτς είπε ότι δεν θα ζητούσε να του επιστραφούν τα δάνεια που έχει δώσει στον σύλλογο και ότι η πώληση δεν θα πραγματοποιηθεί σύντομα. Πρόσθεσε ακόμη ότι είχε πει στους βοηθούς του να ιδρύσουν ένα φιλανθρωπικό ίδρυμα, το οποίο θα λάβει όλα τα καθαρά έσοδα από την πώληση.

«Το ίδρυμα θα είναι προς όφελος όλων των θυμάτων του πολέμου στην Ουκρανία», επισήμανε ο Αμπράμοβιτς στη δήλωσή του. «Αυτό περιλαμβάνει την παροχή κρίσιμων κεφαλαίων για τις επείγουσες και άμεσες ανάγκες των θυμάτων, καθώς και την υποστήριξη του μακροπρόθεσμου έργου της ανάκαμψης», όπως συμπλήρωσε.