iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Τετάρτη - 01 Μαΐου 2024

Ζόφος από Μακρόν:
Δεν είδαμε τίποτα
ακόμα στην Ουκρανία!


Νέα τηλεφωνική επικοινωνία 90 λεπτών είχε σήμερα ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν με τον Ρώσο ομόλογό του Βλαντιμίρ Πούτιν, όπως ανακοίνωσε το Ελιζέ. Στη συνέχεια ο Μακρόν τηλεφώνησε και στον Ουκρανό ομόλογό του Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Σύμφωνα με το Κρεμλίνο ο Βλάντιμιρ Πούτιν είπε οι στόχοι της στρατιωτικής επιχείρησης της Ρωσίας στην Ουκρανία θα υλοποιηθούν. 

Απαντώντας, ο Γάλλος πρόεδρος επισήμανε στον Πούτιν ότι αυταπατάται σχετικά με την κυβέρνηση στο Κίεβο και ότι ο πόλεμος θα κοστίσει ακριβά στη Ρωσία μακροπρόθεσμα, σύμφωνα με αναφορά γάλλου αξιωματούχου στο Reuters. Λες ψέματα στον εαυτό σου», φέρεται να είπε ο Μακρόν στον Πούτιν. «Θα κοστίσει ακριβά στη χώρα σας, η χώρα σας θα καταλήξει απομονωμένη, αποδυναμωμένη και θα υφίσταται κυρώσεις για πολύ καιρό».

Το τηλεφώνημα με τον Πούτιν είναι το τέταρτο μεταξύ των δύο ανδρών από την έναρξη της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία στις 24 Φεβρουαρίου. 

Λίγο μετά την ολοκλήρωση της συνομιλίας ο πρόεδρος Μακρόν φαίνεται να δήλωσε σύμφωνα με το γαλλικό πρακτορείο πως «έρχονται τα χειρότερα για την Ουκρανία», αναφερόμενος στην επιμονή και την  αμετακίνητη στάση του Ρώσου προέδρου.