iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Παρασκευή - 17 Μαΐου 2024

Μυστηριώδης θάνατος
66χρονου Ουκρανού
μεγιστάνα στην Αγγλία


Μυστήριο καλύπτει τον θάνατο ενός Ουκρανού μεγιστάνα, που έχτισε την περιουσία του στο πετρέλαιο και το φυσικό αέριο και βρέθηκε νεκρός στην έπαυλή του, στο Σάρεϊ της Αγγλίας.

Ο θάνατος του Μικαήλ Γουάτφορντ θεωρείται «ανεξήγητος», σύμφωνα με την αστυνομία, αλλά όχι ύποπτος. Σύμφωνα με τη «The Sun», ο μεγιστάνας βρέθηκε κρεμασμένος.
Το πτώμα του 66χρονου Ουκρανού μεγιστάνα ανακαλύφθηκε στο γκαράζ της πολυτελούς ιδιοκτησίας του στο κτήμα Γουέντγουορθ, στο Σάρεϊ, σε μια περιοχή όπου οι κατοικίες αξίζουν μέχρι και 20 εκατομμύρια λίρες.

Η είδηση του θανάτου του Γουάτφορντ κυκλοφόρησε την ημέρα που ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον είπε στο Κοινοβούλιο πως θα δημοσιεύσει μια πλήρη λίστα ατόμων που σχετίζονται με το καθεστώς του Βλαντιμίρ Πούτιν, ένα σημαντικό ποσοστό εκ των οποίων θα αντιμετωπίσει κυρώσεις.

Η αστυνομία κλήθηκε αφότου ο Ουκρανός μεγιστάνας -ο οποίος δεν συγκαταλέγεται στους ολιγάρχες που έχουν ήδη λάβει κυρώσεις- βρέθηκε νεκρός, το μεσημέρι της Δευτέρας. Χθες, η 41χρονη Εσθονή σύζυγός του, Τζέιν, δημοσίευσε μια φωτογραφία στα social media, που τη δείχνει να φιλάει τον σύζυγό της στην αυλή της έπαυλής τους.
Σύμφωνα με τη «The Sun», ένας οικογενειακός φίλος είπε ότι η ψυχική κατάσταση του Γουάτφορντ θα μπορούσε να είχε κλονιστεί εξαιτίας του πολέμου στην Ουκρανία. «Η χρονική στιγμή του θανάτου του και της εισβολής στην Ουκρανία δεν ήταν σίγουρα τυχαία», είπε η πηγή στην εφημερίδα. Κάποιος άλλος φίλος είπε στη «The Sun» πως ο θάνατος του Ουκρανού μεγιστάνα «εγείρει ερωτήματα» ύστερα από άλλους ύποπτους θανάτους Ρώσων υπηκόων.